19 maj 2006

Gråtattack (nästan) på Konsum

Vi har lärt oss under den senaste månaden att det inte är straffbart att träffa sina barn på stan även om man inte har umgängesrätt på dem (Fast Hon tycks tro detta) Då kan det väl inte vara förbjudet att stöta på sina barnbarn?

Barnens farmor har verkligen lidit den här vintern och våren. Att inte få träffa sina så älskade barnbarn har varit ett rent helvete för henne. Dags att göra något åt saken.

Aktionen
En planering med klockslag och "kända lokationer" spikade en tidpunkt och en plats. Det funkade!

I en Konsumbutik kom maken och barnens farmor gåendes när de oförhappandes stötte på två av barnen med sin stödperson, en riktigt trevlig sådan den här gången. Den andra stödpersonen verkar ha varit landsfiskal i ett tidigare liv, som han beter sig.

Stödpersonen blev bara glad åt barnens glada utrop vid åsynen av pappa och farmor och lät sällskapet hållas en stund, innan de tillsammans rörde sig hemåt.

Farmor bokstavligen grät av glädje när hon såg sina barnbarn för första gången sen Annandag Jul förra året. Det var stort för henne att få se de små igen.

Faderns kamera gick i videoläget igen, men tyvärr höll inte batterierna. Några minuter blev det iallafall.

Sällskapet skiljdes åt strax innan barnen kom hem. Fadern har ju besöksförbud på sin bostad (som hon kräver honom på hyra för) och törs inte ens visa sig på den gatan, eftersom Hon verkar knacka 112 på telefonen så fort Hon ser honom nu för tiden.

Dystra observationer
Ett av barnen gick i ärvda kläder. Inget ovanligt, kanske. Men de här var tydligt slitna. Maken kände direkt igen dem, och visste vilket syskon som hade haft dem tidigare. Bägge två hade också slitna skor.

Den familjen var alltid mån om fräscha kläder på barnen. Nu verkar det inte vara så viktigt med den biten längre. Heller.

En sak till
Det vi har trott vara en barnflicka, visade sig vara ännu en av Soc betald stödperson. Har den här tjejen samma arbetsvillkor som vi vet att Den Lille Bodyguarden har, så pratar vi om att Hon nu drar två heltider för att klara barnen.

Barnen mamma, Henne, har faktiskt suttit i tinget och berättat att hon ensam skötte familjen och hemmet på dagarn och arbetade på nätterna. Trovärdigt, va?

Sån är Hon.

2 kommentarer:

MaZa sa...

Usch, jag bläddrade lite här, fy farao vilken läsning. Orkar inte ta in det känner jag men skickar iaf ett par stärkande tankar till dig! Hoppas att allt löser sig. Detta landet är sick!

Plastfarfar sa...

Det är inte så lätt att skriva om allt, heller. Tack för dina tankar. Sånt stärker alltid