08 maj 2006

3*112=Falsk tillvitelse?

Maken ringde tidigt på kvällen i lördags och berättade att han hade morsat på barnen där de lekte utanför sitt hem, som är bara ett par hundra meter från makens tillfälliga övernattningsmöjlighet.

Det äldsta barnet sprang upp när fadern syntes, makarnas barn skall då tydligen omedelbart ta sig hem. Och läs detta:

Det äldsta barnet sprang tillbaka ner till sin far och berättade att Hon hade ringt 112. För andra gången på en vecka när fadern råkat sina barn. Då, i tisdags, kom en bil med två poliser och det hela avlöpte utan åtgärd. De pratade med honom och tog en anmälan på Henne för brott mot det besöksförbud som gäller mellan makarna. Den här gången blev det annorlunda.

Maken gick och satte sig på en bänk utanför den hobbylokal som han övernattar i emellanåt och väntade in polisen. De kom, ett par vänliga och informativa poliser, och maken förväntade sig en upprepning av tisdagen. Icke.

Centralen meddelade att han måste in. Okej. Han har inte gjort något otillåtet. Trots att han inte har umgängerätt med barnen, så är det inte otillåtet att prata med dem. (Läs här om det juridiska nuläget)

Väl inne på station blev han kvar en timme. De "hittade inte ett papper", så han fick gå därifrån. Vidare nämnde en av de som jobbade den kvällen att Hon hade lagt in om besöksförbud för honom gentemot barnen, och att maken inte hade tagits in den här kvällen om det inte hade varit för det som hände i onsdags.

-I onsdags. Det var ju i tisdags som Hon hade sin lilla jakt på honom, sade maken.
Inget svar.

Vadan detta? Vi grubblade länge på detta. Det enda som hade hänt på onsdagen, var att maken satt och läste på en parkbänk när Den Lille Bodyguarden kom gående på andra sidan gatan, med två av barnen. Han hade vinkat till barnen, som vinkade tillbaka. Det var allt. Bodyguarden hade inte låtsas se fadern. Hade detta också föranlett en 112-uppringning?

Tydligen. Dock utan att polisen hade tagit kontakt (Han hade suttit kvar och läst ett tag till)

Hmm, som det heter. Hon hade alltså ringt 112 om maken tre gånger på mindre än en vecka, och vi vet nu att Hon har lagt in om besöksförbud på barnen för maken, för ett par veckor sedan lät det på polisen, men maken är inte säker på den uppgiften.

Två gånger i förra veckan har maken varit i personlig kontakt med polisen utan att de har delgivit honom något, och de vet mycket väl var de hittar honom om de vill något. Under alla omständigheter är ett besöksförbud inte i kraft förrän det har delgivits den som det gäller.

Men Hon har helt klart agerat som om besöksförbudet var i kraft! Sanslöst. Det här skulle nog också förklara varför En Viss Socialsekreterare tog kontakt med maken juridiska ombud och undrade vad som egentligen gäller.

Skolans och dagis egendomliga beteenden är också förklarade om det är så att Hon har ringt runt och meddelat att det finns ett besöksförbud på maken gentemot barnen.

Vidare måste Hon i lördags ha berättat att det fanns ett besöksförbud när hon ringde 112. Det var förmodligen detta som var papperet som de inte kunde hitta.

I mina ögon är det här två, kanske tre, fall av falsk tillvitelse. Ett menedsbrott som kan ge fängelse.

Det är skamligt att missbruka ordningsmakten som Hon har gjort. Det är skamligt att ringa runt med en ren lögn som Hon har gjort.

Men det är klart, i hennes självkonstruerade universum så kanske det är så att det har utfärdats ett besöksförbud.

Dock icke i vår värld...

2 kommentarer:

Falskt anklagad sa...

Det är så tragiskt då barnen får lida då oftast modern använder dem mot sitt ex.
Det och sexuella övergrepp är bland dom värsta saker en förälder kan göra mot sina barn.
Tyvärr ser inte domstolarna speciellt allvarligt på att barn drabbas av föräldrars dispyter.
Läs gärna min blogg som tar upp en annan sida av falsk tillvitelse.
http://falsktanklagad.blogspot.com

Plastfarfar sa...

Det värsta är nog att vårt rättssamhälle köper kvinnors utsagor utan minsta ifrågasättande. Det har drabbat inte bara barnens pappa mycket hårt.