19 maj 2006

Ännu ett samtal med chefen

Det är ett par veckor sedan maken pratade med En Viss Socialsekreterares chef, som då lovade att återkomma. Detta skedde ju aldrig, så han tog tillfället igår när sagda chef svarade i stället för EVS, som han egentligen ville prata med.

Det stora är förstås den närmast patetiska partsinlaga till utredning som En Viss Socialsekreterare och en kollega klippte och klistrade ur sina gamla anteckningar. (Det färskaste materialet var vid utredningens datum fem veckor gammalt!) Alla bilagor, en om varje barn, togs dessutom bort inför inskickandet till Tingsrätten.

Detta gjordes av Henne och hennes juridiska ombud, SåChic. Enda rimliga anledningen till att att man gör något sådant är väl att hålla bort icke-kritiska omdömen om maken från Tingsrätten. Ett ljus i mörkret är iallafall att rätten underkände utredningen och krävde kompletteringar som aldrig inflöt. Nåväl:

Maken uttryckte förnyad kritik mot utredningen och ville se en ny, oberoende sådan. Då fick han höra att Hon också hade kritiserat den, tydligen för att den inte sågade maken tillräckligt långt ner vid fotknölarna. Vidare hade Hon till chefen i fråga uppgivit att maken är en "manipulativ lögnare" och att detta inte framgår av utredningen.

Magstarkt. Är det någon som är detta, så är det ju Hon. Ingen som känner maken skulle ens kunna tänka tanken att han skulle vara åt det hållet. Då är det värre med Hennes omgivning. Ingen skulle dementera påståendet, vad vi vet.

Vi har till och med hört ordet "Knutby" som prefix till hennes förnamn. Från folk som känner Henne...

Det är annars snart tre veckor sen ett seriöst fax gick till Tingsrätten från makens ombud. Ingen reaktion har kommit. Kanske SåChic har fått problem med Henne. Det skulle inte förvåna.

Grädden på moset!
Det här är sant. I samtalet med En Viss Socialsekreterares chef framkom det ju att maken anses vara lögnaktig och manipulativ. Maken och chefen har inte haft så mycket med varandra att göra, och detta enbart på telefon. Men han fick trots det en fin liten replik till avslutning:

-Du verkar reko. En komplimang från en som bara har haft att göra med barnens far på telefon.

Då ska ni veta att maken verkligen bryr sig om barnen och är orolig för deras kosthållning, hälsa och skolgång. Det är den vanligaste orsaken till att han kontaktar Soc, och det vet chefen.

Annars
Barnens mamma verkar helt obekymrad när det gäller barnens kosthållning, hälsa och skolgång. Vi vet ju till exempel vad hon har sagt om deras tänder.

Sån är Hon.

Inga kommentarer: