30 maj 2006

Kan Soc söka medlemskap i ROKS?

ROKS har haft sitt årsmöte i dagarna. De har tydligen tappat en tredjedel av sina medlemsföreningar i efterdyningarna till SvT's könskrigsprogram förra året. Kvinnojouren där vi bor är i alla fall kvar. Det var den som Hon anlitade när Hon lämnade maken med barnen strax före nyår.

I dagens Svenska Dagbladet har Maria Abrahamsson en artikel om ROKS på ledarsidan. En passus där fick mig att hoppa till:

"landets tjej- och kvinnojourer kan alltså välja att ansluta sig eller inte. För egen del rekommenderar jag det senare, så länge som det ingår i Roks beteendemönster att inte ifrågasätta sanningshalten i kvinnors berättelser om hur svinaktigt makar, pappor och andra män bär sig åt. Utan en normalt kritisk bedömning av dessa utsagor riskerar politiska beslut att bli felaktiga och rättssäkerheten att sitta trångt hos myndigheter och domstolar. Det förfärande resultatet har vi sett när fäder har dömts till långa fängelsestraff och först efter att dottern eller sonen tagit tillbaka sina incestanklagelser, beviljats resning i Högsta domstolen"

"ingår i ROKS beteendemönster att inte ifrågasätta". Det har vi exemplet Henne på. Hon kom dit med buller och bång, satte besöksförbud på maken och vi har sett protokoll där en person på Kvinnojouren kallade hemmet "en krigszon" utan att veta ett dugg om den faktiska situationen.

Att besöksförbudet hävdes av Tingsrätten så snart det var praktiskt görligt, till exempel.

Att makens "systematiska våld" direkt skrevs om till Ringa misshandel (ett nackgrepp!), till exempel.

Ett gäng till som inte bryr sig om att kolla fakta är vår Socialförvaltning, där En Viss Socialsekreterare verkar att bra nära äta ur handen på Henne.

Kan Soc söka medlemskap i ROKS?

Inga kommentarer: