09 maj 2006

Kan man verkligen göra så här?

Att begära besöksförbud, få avslag och sen ringa runt och meddela att besöksförbud gäller, menar jag.

Tydligen. Hon kan, ialla fall.

Socialförvaltningen, skolan, dagiset, grannarna och till och med polisen blev underrättade om ett icke-existerande b-förbud i förra veckan. Polisen i form av två (troligen tre) larm till 112 när fadern syntes prata med sina barn på stan.

Ett av larmen resulterade dessutom i ett kortare omhändertagande i lördags kväll. De hade tagit ett tidigare utfärdat och annulerat b-förbud såsom fortfarande gällande.

Skadebekämpning
Nu gäller det att dels hämma skadorna, och dels att kanske agera mot Henne. Skolan vet nu vad som gäller, Soc likaså. Vi måste kontakta dagis och underrätta dem om vad som gäller, inte vad Hon tror.

Det här med grannarna får bestå. Man kan ju inte gärna gå runt och ringa på, eller sätta upp lappar i portarna. Det är fel budskap i sånt. Man framstår lite som en rättshaverist, tycker vi.

Juridik
Hon har alltså anmält maken för brott mot något som inte finns. Falsk tillvitelse, tycker jag. Mer åt falsk anmälan-hållet, tyckte en jurist. Också här får vi balansera Hennes elakheter mot att själva framstå som rättshaverister.

Men polisens felaktiga frihetsberövande är lite värre. Det kommer nog att bli en JO-anmälan på det. I allafall är det makens inställning just nu. Jag är böjd att hålla med.

Det är oursäktligt att inte kunna läsa innantill på skärmen, även om man är i telefon med en verbal och manipulativ människa som ljuger så att Hon tror sig själv.

Framöver?
Jag är inte helt nöjd, trots att Hon har gjort bort sig ordentligt. I Hennes beteende ligger det nämligen att skruva upp volymen när saker går Henne emot. Inte bara volymen, hon skruvar på sakförhållanden och dramatiserar värre, ska ni veta.

Hon tenderar att bli bombastisk när hon tar i. Och ta i är just vad jag tror att Hon kommer att göra...

Inga kommentarer: