02 maj 2006

En timme med barnen!

Det har hänt mer än en gång nu, att fadern stöter på något av barnen helt oförhappandes på stan. Inte så konstigt med tanke på hur stor vår stad här. I Lördags var det dags igen:

Inne på ett shoppingcenter hör han ett barn gråta högljutt. En gråt som han omedelbart känner igen. Det är hans eget barn står inne i en leksaksaffär och är skitlesset! Han går dit, tittar försiktigt. Om modern är med, får han ju inte gå fram. De har ju besöksförbud på varandra.

Det tar inte lång tid att ta in läget. Två av han egna barn är ute på köpcentret helt ensamma!

Dels det äldsta, det som enligt alla papper och uttalanden är så rädd, så rädd för sin far, och ett till. Det visar sig att det äldsta barnet har fått månadspengen och är där för köpa en leksak som kostar just hela månadspengen. Det yngre barnet var med, men hade inga pengar att köpa leksaker för. Klart man blir lessen!

Fadern tog kontakt med barnen som blev glada att se honom. Det första fadern gjorde var att ringa barnens farmor, som äntligen fick prata med dem. Joy!

Pengarna räcker inte till batterier. Inga problem. Pappa är ju där. Barnens farmor och jag ber fadern lägga ut till presenter åt alla barnen, som de här ska ta med sig hem. Så gärna.

Några minuter senare ringer vår telefon igen. Det är äldsta barnet med pappans telefon. Vi får veta av ett lyckligt barn att de två vill träffas 4, nej fem gånger, i månaden. Bara mamma ger tillstånd förstås. Lätt suck.

Det är alltså det här barnet som i "vårdnadsutredningen" sägs vara rädd för sin våldsamma pappa!
Fira Midsommar som vi brukar och det traditionella sommarbesöket på Gröna Lund, då? Gärna det. Men mamma måste ge sitt tillstånd här också. (Lätt suck igen)

Nu blir det det andra barnet som lyckligt bubblar iväg med sin farmor om allt möjligt medan fadern och det äldsta konfererar om presenter och batterier. Samt lite till:

När jag sedan får prata med det barnet, så är barnet helt på det klara med vad besöksförbudet innebär: Domstolen har sagt att föräldrarna inte får träffa varandra. Samt att fadern inte är förbjuden att prata med barnen om han stöter på dem på stan. Det lät inte riktigt så när Hon drog det juridiska läget för barnen...

Barnen har alltså ensamma åkt till ett köpcenter. Vet mamma om det? -Självklart. Vad gör hon då, något annat, eller? -Nejdå. Hon är bara hemma.

Har ni fått någon telefon att ringa med om nåt skulle hända? -Det finns en, men den är visst trasig.

Den omdömesgilla och ansvarskännande modern har alltså släppt iväg två av barnen till köpcentret helt själva och utan den billiga lilla trygghetsförsäkring som en mobiltelefon numera innebär. Fy För Sören!

Pappan köpte presenter från oss till alla barnen och såg sedan till att de två kom hem ordentligt, men han kunde ju inte gå närmare sin bostad är ett halvt kvarter, för säkerhets skull.

Det blev ialla fall en timme med dem, restiden inkluderad.

Lite information om annat fick vi också som ett resultat av mötet på shoppingcentret.


  • Man ringde polisen vid Den Lille Bodyguardens ingripande härom dagen. Fast dom kom inte på de 40 minuter fadern väntade. (Källa: Den Lille Bodyguarden till det äldsta barnet)
  • Inget av barnen har varit hos tandläkaren ännu. Särskilt illa, eftersom de brås på släkter med dåliga tänder och att Hon har utfärdat Fluor-förbud när det gäller barnen.
  • Sin mormor har de inte sett på åratal. Vi som trodde att Hennes mor var uppe om helgerna. Det var någon annan stödperson som maken hade skymtat.
  • De två äldsta barnen har varit på olika fritidsaktiviteter, typ idrott. Nu, under Hennes regim, är allt sådant inställt.

Och den allra värsta uppgiften:

  • "Mamma dricker alkohol", meddelade det yngre barnet spontant och oprovecerat.

Hon, som kallar sig själv nykterist och maken alkoholiserad, krökar alltså igen. Det har varit några fester i bostaden under våren. Men kanske inte ändå:

Det äldsta barnet gick in och dementerade kraftfullt. Modern har varit noga med att berätta att det är alkoholfritt vin och öl som dricks på festerna.

Med tanke på vem som figurerat där, hennes älskare, har jag svårt att tro på det här med alkoholfritt. Han spottar inte i glaset, ska ni veta.

Å andra sidan. De vuxna väntar med att skifta innehåll i pavorna tills barnen har somnat. Min teori.

Inga kommentarer: