28 maj 2006

Hennes spastiska fingertoppar

Vi berättade om en stund med barnen igår. Den var trevlig, men givetvis spillde Hon malört i bägaren. Ett av barnen sprang nämligen, per stående order från Henne, upp i lägenheten och ringde Henne och Hamstermannen där de satt på krogen och berättade att pappa var där igen.

112
Det är Hennes reflex när maken dyker upp under horisonten. Hon ringde. Polisen kom, för vilken gång i ordningen börjar vi tappa räkningen på.

Men polisen verkade ha lite koll. Dom känner Henne nu. De kom, två trygga konstaplar, och pratade med maken. Nej, det finns inget besöksförbud på pappan mot barnen, bara ett mellan makarna. Och ett till, mellan maken och Hamstermannen. Detta för en mycket stor dumhet som maken gjorde sig skyldig till i mellandagarna 2005.

En kille stannade nere på gården med maken medan den andre gick upp i lägenheten, där Hon och Hamstermannen eldade på. 50 minuter senare kom den stackars polisen tillbaka.

Hennes anmälan ledde ingen vart.

Plan B
Hamstermannens genidrag blev då att anmäla maken för brott mot besöksförbudet dem emellan. Vari bestod detta?

Jo, maken hade kommit gående på gatan utanför krogen de satt på. Inga miner, inga tecken på igenkännande. Straffbart värre, enligt den inte allt för juridiskt bildade Hamstermannen, en självutnämnd lokal kulturpersonlighet.

Konstaplarna
De hade träffat maken förut, kvällens befäl var till och med samma som den famösa lördagskvällen. Alla kunde alltså läget. Besöksförbudet finns i Hennes sinne och ingen annanstans. Alla vet det utom hon. Hon drog till med att Hennes advokat, SåChic, hade uppget att det är ett brott mot umgängesrätten (som är Hennes, interimistiskt) att "uppsöka barnen".

Därför skulle maken gripas och låsas in, varpå förmodligen nycklarna skulle bortslängas. Att makens arbetslokal är bara 200 meter från lägenheten, och att stan inte är särskilt stor vilket faktiskt har en inverkan när det gäller slumpmässiga sammanträffanden verkar inte spela någon roll för Henne.

Dock
Det hele ledde inte till någonting. Polisen lägger sig ogärna i civila tvistemål, vilket det här är, och Hon fick bara ännu ett chalk-up på deras tavla.

Dom känner Henne nu, vilket framgick på ett sätt jag tyvärr inte kan redogöra för här. PUL sätter gränser.

Men sån är Hon...

Inga kommentarer: