30 mars 2008

Umgänge vs arbetstider

I början av året lade pappan ett förslag till umgängesschema till Henne. Hon avslog detta och förklarade att hon skulle ha barnen hos en kontaktfamilj i stället för hos pappan när Hon behövde avlastning.

Som vanligt blev det inget av med Hennes 'hot' och utfästelser. I stället följdes pappans schema till bra nära punkt och pricka, fastän det hette att Hon inte brydde sig om det. Sen fick pappan sitt jobb. Han arbetar 80% för att kunna se sina barn lite mer än annars och det är på oregelbundna tider. Schemat går runt på fyra veckor och han har varannan helg fri.

Pussel
Pappan gav Henne schemat. Nu har det kommit ett förslag (Snarare 'anvisning', eller 'bokning'. Det är en bestämd typ vi har att göra med) till hur han ska få umgås med sina barn under april och maj månad i år. Barnens Farmor satte sig med pappans arbetstider bredvid Hennes 'förslag' till dagar med barnen.

Vad tror ni?
Just det. Hon bokade in varje ledig dag för pappan. Det är sant! Varje dag i schemat det är ens teoretiskt möjligt så ska han ha barnen, två i taget eller alla fyra. Som grädde på moset ska han dessutom ha alla fyra kvällen före den nya tiden för hovrättsförhandlingen, ta dem till skola och dagis för att sedan infinna sig i Hovrätten och stå till svars för att han har misshandlat sina barn och få höra att de är rädda för honom. Det ni.

Det intressanta är att när det gäller två av barnen, så är det hela tiden de två yngsta det handlar om. Hon anser uppenbarligen att de två äldsta kan sköta sig själva så att Hon slipper att tänka på annat än sig själv i vanlig ordning.

Det här går inte
Pappan lever sitt liv för barnen. Det är ingen överdrift. Han vill träffa dem så mycket som möjligt, men varje ledig dag är helt enkelt för mycket. Barnens Farmor har förmanat honom att han blir utbränd om han följer Hennes umgängesschema. Jag med. Han håller med, men tänker med hjärtat gör han.

Jamen Hon då. Hon har ju dem hela veckorna?
Visst. Men tänk på att Hon är sjukskriven 75 procent och gissningsvis stämplar de sista 25. Det innebär att hon har minst sex timmar om dagen för sig själv när barnen är på dagis och skola. Hon får med sitt umgängeschema vilodagar utanpå dessa 'sextimmarsdagar'. Det får inte pappan. De dagar han inte är på sitt arbete, så ska han alltså ha barnen enligt Henne.

Låt mig gissa
Det blev ingen kontaktfamilj för Henne. Då kör hon pappan som om han vore ett pensionat att sätta av 'ungarna' (Hennes uttryck. Dessutom i närvaro av barnen) på.

Och det här med matpengar till pappan för de dagar han har barnen, struntar Hon som vanligt i.

Sån är Hon

5 kommentarer:

Stina sa...

Men "matpengar" ? Låter han inte FK administrera underhållet? Om han gör det ska han göra dagavdrag vet du. Det gör jag och du vet vem mot varandra. Kanske låter idiotiskt, men om man inte drar jämnt, så blir det enligt lagboken om FK tar det.

Plastfarfar sa...

Vi måste titta på det där, Stina. FK är underrättade om att pappan har barnen mer än 30 dagar per år, men de har inte hjälpt honom. Inte ens med information om hans rättigheter.

Anonym sa...

Mycket märkligt!
Så fort man har ungarna mera eller mindra ska man säga till påFK dom hjälper till!

Anonym sa...

Surfa in på FK.s hemsida,där finns massor av information om underhåll mm.

Plastfarfar sa...

FK har alltså inte bistått pappan så mycket som man kan begära. Låt oss hoppas att det inte beror på att det är just en pappa det gäller.

Vi har tittat på deras sajt och vi kommer att försöka ta för oss, ska ni veta.