21 mars 2008

Fölsedag

Ett av barnen fyller år i dag. Firandet inleddes hemma hos pappan i går, tack vare att hans schema tillät detta. Det var tänkt att han skulle ha två av barnen över natten till i dag, men det yngsta grät sig till att 'få vara med pappa', så blev de tre.

Efter en ovanligt strulig överlämning (Hon ändrade tid och plats tre gånger. Vid ett tillfälle kastade hon ifrån sig telefonen och ett av barnen tog upp den och sade att 'Mamma vill nog inte prata med dig just nu') kom de så hem till pappan med lite pizza att inleda med. Sen öppnades det presenter och sen dök Barnens Farmor och jag upp med ännu fler presenter.

I den familjen har julklappar och födelsedagspresenter alltid varit beställningsverk, så h*n blev knappast överraskad av paketen. Bara glad. De två andra fick, som seden också bjuder, lite presenter. Och blommor.

Alla barnen tycker om blommor. Det går förstås si och så med krukväxter och frön, men buketter uppskattas på riktigt. Det är kul, tycker jag. Mitt hopp står nu till ett skott från vår Aloe, en tålig halvkaktus, som nu står i en kruka hos pappan. Den borde nog ta sig.

Födelsedagsbarnet pratade om att fira sin dag 'på riktigt' hemma hos mamman. Det låg minsann massor av paket och väntade.
-Jaha, frågade jag. -Vad är det i dom då? Barnet tvekade.
-Kläder! Det kan ju vara kul att få men hårda paket är väl ändå roligare, tänkte jag.
-Vad har du önskat dig då? (Önskan är alltså lika med en beställning för de här barnen. Förankrad och klar)
-En [leksak]! Barnet tvekade. -Kanske.

Så frågade jag om h*n skulle ha kalas. Det kom ett 'kanske' på det också.

Nu har mamman en förmodligen inte allt för stark ekonomi, men vanan att pytsa ut nyttoföremål som presenter (hårschampo är en klassiker) har hon haft länge. Den här gången kommer tydligen en välbehövlig påfyllning av barnens garderober som födelsedagspresent.

Hoppas att barnet får den där leksaken och att det blir ett kalas. Det mesta h*n fick igår blir nämligen kvar hos pappan, hur kuliga grejor det än var.

Och kul hade de. Stördes grannarna, så var det av sång den här gången.

4 kommentarer:

Ullah sa...

Att ge ett barn schampo i födelsedagspresent är verkligen uselt. Hur kan man ens komma på tanken? Vore ju till och med bättre att ge ungen den lilla summan i stället i så fall.
Glad påsk till dig, pappan och farmodern, förresten!

Plastfarfar sa...

I min familj har vi ofta gjort så, Ulla. Som ett skämt stoppar man in en idiotsak bland de riktiga gåvorna.

är det kul. Fast bara till vuxna, förstås. Glad påsk själv.

stina sa...

Ja det där är skit. Men ni får ändå träffa barnen.... och kan se hur de mår. Det kanske inte är någon tröst att se att barn far illa, men att åtminstone få krama om dem kan ändå vara något. Min dotter fyller år idag. Här sitter jag 15 mil bort, farmor 2,5 mil ifrån henne, mormor likaså. Bläääh för dåliga föräldrar, som inte gör något vettigt av sina barns födelsedagar!

Plastfarfar sa...

Trist det där, Stina. Här gör de bägge föräldrarna iallafall försök till att göra barnens födelsedagar som de har varit.