06 mars 2008

Dementi

Ni som till äventyrs tror att det här i dagens DN, respektive Sydöstran, handlar om Henne har fel, även om jag kan förstå att ni hoppade till när ni såg det. Den här bloggens huvudperson har till att börja med fyra barn, inte två, och de är inte omhändertagna av Soc. Sen blir det värre.

Artikeln i Sydöstran är längre och mer utförlig. DN-s artikel är en konstifikt vingklippt version Sydöstrans, kan man säga. (Se nedan) Nåväl:

Aga
Vi vet alltså att hon slår barnen, 'varje dag' enligt ett av dem. Vi hoppas verkligen att det inte är frågan om tunga slag med tillhyggen eller knuten näve, men vi vet faktiskt inte. Barnen blir tvärstysta när förhållandena hemma hos Henne kommer på tal. Det här åtalet handlar om

örfilar, slag mot kroppen och sparkar
under en tvåårsperiod. Tyvärr kan jag tänka mig att Hon får ett liknande åtal om barnen någon gång börjar prata, vilket barnen i Karlskrona alltså har gjort.

Indoktrinering
'Våra' barn utsätts förvisso för föräldrafjärmande så till visso att Hon snackar skit om pappan inför dem (Hon har till och med fått tillsägelser av Soc om det olämpliga i detta). Men till skillnad från Karlskronafallet, så är pappan kvar i bilden och träffar dem vida mer än tingsrättens förlikningsdom anger.

Barnen i Karlskrona fick överhuvud taget inte ha något umgänge alls, 'våra' barn har sina umgängen. Men det är ovanligt att kompisar kommer hem till dem, mycket för att mamman helt enkelt inte tycker om det. Sådant stör Henne, vet pappan sedan gammalt.

Papporna
Pappan i Karlskronafamiljen lämnade (stöttes ut ur?) familjen men har nu vårdnaden om barnen (Här undviker DN av okänd anledning att berätta att de är hos pappan nu). Han försökte hålla kontakten i smyg med dem. Detta känner vi igen. 'Vår' pappa träffade under en längre period barnen i smyg, något som mamman faktiskt kunde ringa polisen om i början. Nu har han umgängesrätt och mamman vill att han ska ha dem så ofta som möjligt.

Demonerna
Kvinnan i Karlskrona 'hörde röster', som fick henne att bete sig som hon gjort. Här blev jag lite rädd när jag läste om det. 'Vår' mamma har nämligen också sina demoner, även om det är oklart om de just pratar till Henne. Men de har till exempel fått familjen att kassera elektriska leksaker som enligt Henne tjänade som radiosändare och att de två förstfödda barnen fördes bort om nätterna för att utsättas för övergrepp.

Och vad har dom egentligen för sig på DN och TT?
Artikeln i Dagens Nyheter är från TT. Det är en förkortad version av den i Sydöstran. Förkortningarna är tendensiösa, kan man säga. TT skriver alltså inte att pappan nu har vårdnaden om barnen, bara att de är 'utplacerade'. Inte ett ord om att han tvingades träffa dem i smyg under en längre period. I DN/TT-s tappning av det hela är pappan reducerad till en skugga. Man ska väl tänka att han flydde fältet. Sunkigt, DN och TT!

En sak är på sitt sätt glädjande
Va? Jo, åklagaren i Karlskrona, Margareta Lewenhagen, är kvinna. Och det är en kvinna som åtalas för barnmisshandel.

Som vår historia har utvecklat sig, är det faktiskt svårt att tro.

2 kommentarer:

Ullah sa...

De senaste inläggen har varit lite oroande. Det känns som allt är på väg in i en ny fas. Måtte det leda till något gott.

Plastfarfar sa...

Oroande är det, Ulla.