06 januari 2008

Det drar ihop sig

Idag har vi varit med tre av barnen på en skitkul utflykt. –Det här gör vi igen, var det allmänna omdömet på vägen hem. (Det äldsta barnet var mer intresserat av att sitta framför Disney Channel och dataspelen hemma hos pappan. So be it). Det var det trevliga att rapportera.

Den här helgen hade pappan egentligen andra planer för, men Hon körde över honom genom att helt sonika boka in de två äldsta. Först över natten till i lördags och sen hela helgen. Inget var avtalat före dess och pappan, som alltid har barnens bästa för ögonen ställde in.

Det kostar på
Pappan har haft barnen varje helg och lite till sedan förlikningsdomen kom i September. Mamman hade först lovat att bistå med matpengar, men det har hon sedan backat ifrån. Pappan betalar alltså förutom det månadsvisa underhållsstödet även mat och annat under de dagar han har barnen. Det blir alltså dubbelt för minst tolv dagar (fredag-söndag/måndag morgon) och fyra barn per månad. Det ni.

I längden är detta förstås ohållbart. Det här med att Hon skulle skicka med matpengar är uteslutet. Pappan avstår från att mer i detalj berätta vad (eller hur) Hon svarar på sådana propåer, mer än att hon nekar.

Ett schema
Pappan har nu föreslagit Henne ett nytt umgängesschema. Två av barnen två helger i månaden och alla fyra den tredje. Den fjärde skulle han då få för sitt nya liv. Bägge föräldrarna skulle med detta få var fjärde helg barnfri. Vad svarade Hon, som i praktiken har haft barnfria helger sedan snart ett halvår, på detta?

Kontaktfamilj!
Just det. Hon ska ha ställt sig i kö för att få en kontaktfamilj för två av barnen i taget varanna helg. Pappan skulle därmed få åtskilligt mindre umgänge med barnen än i nuläget. Eftersom förlikningsdomen sade alla fyra varannan helg, så skulle det i så fall bli precis bara det. Och mamman skulle få fortsätta med barnfria helger.

Vad vi vet, så är det här med kontaktfamilj till för de som inte har någon som helst avlastning och Hon har ju det i och med pappans uppställning och tingsrättens förlikningsdom. Framförallt den senare omständigheten gör att jag är mycket nyfiken på hur Soc kommer att hantera hennes begäran.

Här flikar Barnens Farmor in att Hon kan vara mycket manipulativ och bra på att 'köra' folk. (Dock icke vare sig Farmor eller jag mig) Så sant. Hon vinner nästan alltid första ronden, det medges. Men hennes lunta på Soc torde vara ganska diger vid det här laget.

Hoppas på att de nya handläggarna öppnar den och läser in sig kan man ju alltid.

2 kommentarer:

stina sa...

Så hon ska aldrig ha sina barn på helgerna? Ja det låter ju lovande... men det är klart, det kostar pengar att umgås på helgerna. Det kan bli billigare om man har barnen vardagar då de kan äta den fina skolmaten till lunch. Hurra för henne!

Plastfarfar sa...

Hon har ju vant sig vid att slippa ha barnen på helger, Stina. Krogen är öppen 12-02.

Att det kostar på för den ömma modern med helpension under helgerna förstår du säkert. ;-)

Jag kan tillägga att just skollunchen fortfarande är dagens första matintag för barnen, vad vi vet.