17 mars 2008

Studierektor

Pappan har anledning att prata med skolan. Ett av barnen provocerades av en lärare att i praktiken misshandla sig själv. Då uppdagades att barnet hade varit oroligt och agressivt den senaste tiden, så till den grad att skolan hade kallat mamman till ett möte om barnet. Och pappan hotade med polisanmälan av det inträffade.

Mötet ägde rum. Pappan var inte kallad. Eftersom Hon ju har hela vårdnaden, angår inte barnens väl och ve pappan vad skolan anbelangar. Att pappan enligt tingsrätten har rätt att få del av information från skolan har mamman helt klart inte berättat för dem.

Studierektor, var det
Pappan har försökt nå Studierektor i snart en vecka nu. Han vill dels informera sig om barnet och dels informera skolan om sin rätt till information. Vederbörande har en mobil med röstbrevlåda där pappan har lämnat meddelande ett par gånger och s-rektor har inte ringt tillbaka eller haft telefonen på när pappan har ringt. Sex gånger bara i fredags. (Det syns inte att det är pappan som ringer. Han har hemligt nummer)

Egentligen är det konstigt eftersom skolan ju tror att de blir polisanmälda för barnmisshandel. Då borde väl varje kontakt från pappan vara en blåslampa för dem? Eller är studirektor typen som gömmer huvudet i sanden och tror att den elaka omvärlden därmed försvinner?

Ett av barnen har i alla fall berättat vad mamman berättade för det: Mamman har kontaktat klassföretåndaren och sagt att skolan måste 'ta ett mycket större ansvar' för barnet med problem. Det där känner vi igen. Uttrycket använder Hon ofta i sina kontakter med pappan när hon vill att han ska göra något. Ta en utgift eller två, till exempel.

Pappan har också SMS-at Henne för att få information om mötet med skolan, men förstås inte fått något svar.

Jag tror att mötet i fråga inte gick Hennes väg och/eller så blev det någon form av konfrontation. Det senare vore ganska typiskt Henne. Det finns förstås en möjlighet att Operation Utslätning inleddes, med det tror jag mindre på. Barnet är oroligt och stundom aggressivt. Inte tu tal om saken. Sånt är svårt att mörka.

Vi får se vad som händer när pappan får kontakt.

4 kommentarer:

Ullah sa...

Finns det ingen annan rektor att söka om pappan nu inte får tag på studierektorn? Eller klassföreståndaren? Eller en skolchef? Bara för att säga att det är omöjligt att komma i kontakt med personen i fråga. Få lite hjälp på traven.

Plastfarfar sa...

Klart att det finns, Ulla. Pappan fungerar dock så att han vill arbeta upp de kontakter som inletts. Att gå uppåt i näringskedjan känns lite som att gå bakom ryggen för honom.

Tänk också på att han lever under mycket stor stress. Vårdnadstvisten, misshandelsrättegången och barnen tar inte så lite energi. För att inte tala om tid.

Ullah sa...

Ja, förmodligen är det rätt som pappan tänker. Han skall ha all heder för att han ställer upp så för sina barn, fast han blir så motarbetad. Hoppas han slipper slösa för mycket dyrbar tid på att söka studierektorn. Vet hur hopplöst det kan vara att hålla på med sådana där eviga försök att få tag på någon. Det tar mycket mer tid än man tror.

Mummel sa...

Tycker att han ska skicka rättens utslag om information, tillsammans med ett brev om att han KRÄVER att studierektorn kontaktar honom och informerar om mötet.

Allt som skickas till kommunala verksamheter är offentliga handlingar. På gott och ont - säger journalisten...

Detta innebär alltså att ett sånt brev sätter press på skolan att ta sitt ansvar (och då pratar jag gentemot barnen) och att pappan öppet visar att HAN tar sitt.