26 mars 2008

Munhygien enligt Henne

Ett av tre tre av barnen som var hos pappan senast har problem med varkulor i munnen. En är känd av tandläkaren och h*n vet om minst en till. Det gör tydligen inte ont, men det ömmar ordentligt när eltandborsten hemma hos pappa används. Då vill man inte gärna borsta tänderna. Barnet hade en snar tid hos tandläkaren, trodde vi. Men h*n ska inte dit förrän om en månad!

Ett annat vill i princip inte borsta tänderna. Pappan får tjata och truga när det blir dags för tandborstning.

Det tredje borstar utan allt för mycket prut. Gissningsvis för att h*n gick med en avslagen tand i tio(!) månaders tid innan mamman lät fixa den. Eller bara föra göra pappan glad.

Munhygien enligt Henne
Barnen får inte använda tandkräm med fluor för mamman. Hon hör till dem som anser att fluor är skadligt. Ämnet är skadligt i stora mängder, visst, men inte i de mängder som kommer på fråga när det gäller tandborstning. Jag skrev om saken i maj 2006.

Fluor eller inte. Varkulor må vara akuta eller inte, men tandborstning är obestridligen det allra viktigaste när det gäller munhygien. Dock inte längre för de här barnen, verkar det som.

Morgnar enligt Henne
Tillsammans med det vi fick veta om barnens obefintliga frukostvanor nu för tiden, så verkar det som om barnen när de är hemma hos Henne går ur sängen, i kläderna och ut genom dörren till skola och dagis en vanlig morgon.

Inte riktigt som pappan vill ha det när han har dem, ska ni veta.

Inga kommentarer: