04 mars 2008

Orenoverad lägenhet bytes

Vi har inte sett något i tidningen eller på nätet, men det finns ju fortfarande det här med lappar på Konsum och i porten. Vi anade det en tid, men först nu har bitarna fallit på plats:

Lägenhet finnes
Hon ska byta sin lägenhet till något annat, gissningsvis billigare. Det är nog förklaringen till den stress som barnen just nu upplever. De lever i och för sig i en allmän stressituation, men det här ligger som sten på börda just nu.

Home Staging
I förra veckan åkte Hon till inredningsbutiker och möbelvaruhus och köpte stort och smått att fräscha upp lägenheten med så att den blir fin när den visas för bytesspekulanterna. Barnen fick följa med och hjälpa till att bära.

Åker Hon buss med barnen och köper möbler, undrade jag i en naiv reflexion. Nix. Hon får bilskjuts av Hemmahosarna, som sedan snart ett går hos Henne 1-2 gånger i veckan (á 700 per person och timme, vad jag vet. Detta dessutom momsbelagt) Men de verkar inte så pigga på att hjälpa till med att lyfta och bära:

Det äldsta barnet blev till och med så trött av två vändor med mycket lyft att h*n inte orkade med till pappan den kvällen. En gång ringde Hon till och med upp pappan och krävde att det barn som var där då omedelbart skulle åka hem till Henne och hjälpa till med att lyfta ett bord. Det, ni.

Sanering och reparation
En soc-person uttalade i vårdnadsutredningen att lägenheten behövde saneras. Så dåligt ställt var det då med städning och hygien. Bostaden var dessutom sliten, om än i skick, redan 2005 när pappan kastades ut med buller, bång och myndigheternas benägna bistånd.

Städning och hygien är bättre nu, kanske de där hemmahosarna har med saken att göra. Barnen har i alla fall mindre skitiga kläder och luktar mindre nu än förut. Men slitaget har fortgått:

18.000:-
I början på hösten konstaterade Hennes värd att lägenheten behövde renoveras för så mycket pengar. Hon krävde pappan på halva beloppet, men det blev inget eftersom lägenheten inte renoverades. Nu har Hon hela kontraktet på den tidigare gemensamma bostaden, så jag tror inte att hon kan klämma pappan på renoveringskostnader inför flytten.

Ekonomin i det här blir knepig, vad jag kan förstå. Hon får alltså renovera lägenheten, hon har köpt möbler och annat och hon kommer att få betala flytten. Då ska det till en rejält mycket billigare lägenhet i bytet för att Hon ska kunna räkna hem affären.

Eller hitta någon bytare som ändå tänker renovera själv och inte bryr sig om trasiga avlopp, sönderslagna dörrar och skåpluckor, eller parketter som är slitna ner i träet. Så klart finns det en möjlighet att Hennes största sponsor, Soc, betalar kalaset också.

Fast matte är inte hennes starka sida. Heller.

Inga kommentarer: