05 augusti 2007

Notiser

Cyklarna
De var kvar där de hade lämnats på ett torg. Kombinationslås till barnens cyklar är införskaffade och kommer att monteras i dagarna. Sin egen cykel och nycklarna till den får Hon ansvara för själv.

Datorhaveri
Hennes PC har "gått sönder", oklart om det är mekaniskt eller mjukvarumässigt. Den som brukar hjälpa Henne är bortrest. Vad gör en Rådig Moder då?

Hon tar förstås över en dator som ett dyslektiskt barn har fått av sin skola för läs- och skrivträning. Likaså får det svårt dator- och spelberoende äldsta barnet också använda maskinen i fråga efter eget bevåg. Då blir det inte mycket tid över...

Lägenhetsrenovering
Eller ska vi avända formuleringen från vårdnadsutredningen, "sanering"? Hyresvärden har konstaterat att lägenheten behöver renoveras för 18.000:-. Hon kräver barnens pappa på halva beloppet trots att han inte har varit där på ett och ett halvt år och till och med lämnat ifrån sig nycklarna dit. (Jag var med den gången och kan skriva under på att den då var i gott skick)

Frågan kan bli intrikat eftersom han formellt inte har släppt sin halva av kontraktet till Henne. Vem som slutligen får kontraktet, avgörs av vårdnadsdomen enligt värdens praxis. En annan fråga är om Soc, Hennes huvudfinansiär, öppnar plånboken den här gången också. Nio papp, minst, blir Hon ju skyldig.

Besöksförbudet på gården
Hon har ju sagt till barnens pappa att barnen inte längre får leka med honom på gården. Det gick inte, ungarna sticker helt sonika ut när de vet att han är på plats. Hennes motdrag: När pappan ringer och berättar att han är på G, så säger hon inget till barnen. De får själva upptäcka att han sitter där. Det har hänt att han har fått sitta där trekvart-en timme och vänta ut dem.

Maten
Ett av barnen pratade om maten därhemma och började gråta. H*n pratade om "äcklig mat".

Vi har hört liknande tongångar förut och förstått att Hon har en tendens att röra ihop något, vars rester sedan mikras till de tar slut.

Sån är Hon

Inga kommentarer: