04 augusti 2006

Gilla läget, var det

De bägge exmakarna träffades häromdan och började prata bodelning. Det var första gången i år som de förde ett vettigt samtal, faktiskt.

Bodelningen ska, på Hennes advokats begäran, utföras av en ganska så dyr advokat. Bägge två vill därför få så mycket som möjligt avgjort i förväg, så att advokaten kan ta de svåra frågorna utan att dra pengar för bagateller.

Pappan hade bestämt sig för en lugn session. Hon är tämligen benägen att tjafsa, men bara man inte går in i polemik så går det att prata med Henne. Och lyssna på henne. Lyssnar man på en person som tycker om att prata om sig själv, så får man en hel del information:

Ekonomin
Hon går "flera tusen" back varje månad. Vi tror inte riktigt på detta. Vi har skissat på Hennes utgifter, inkomster och framför allt bidrag av olika slag. Det borde räcka till så länge man lever förnuftigt och inte drabbas av oplanerade utgifter. Men Hon har helt klart en pressad ekonomi, vilket skulle kunna förklara Hennes plötsliga omvändelse till ett civiliserat beteende

Socialförvaltningen
Hon har tydligen fått rena socialbidrag av olika slag, förutom de Hon får "reguljärt" (barnbidrag, bostadsbidrag och underhållsbidrag från pappan) men Soc ger inte bidrag till vare sig den digitala TV-boxen eller bredbandet. Oklart om Hon säger upp bredbandet, men vi vet att barnen har fått avisering om inskränkt kanalutbud. Farväl, Cartoon Network. En stor sak för en av ungarna, faktiskt. Vederbörande tillbringar en mycket stor del av sin vakna tid framför Cartoon.

Inte heller får Hon tillgång till stödpersoner i samma omfattning framöver. Barnflickan gör snart sin sista insats hos dem och stödpersonen i skolan, den av oss så "älskade" Lille Bodyguarden återkommer inte till höstterminen.

Hälsan
Hon sade sig också nästan ha "tagit slut" under den här tiden. Tro fan, det. Hon, som förut inte kunde ta hand om alla barnen mer än några timmar i taget, lever nu ensam med dem. Det måste kännas tufft för henne.

Just nu går Hon på den rehabilitering som alla med en längre tids sjukskrivning får. Det är oklart vad den innebär rent konkret. Hon har varit sjukskriven hela den här tiden.

Att ett barn sade att "Mamma bara jobbar" om Henne, förvånar inte. Kan Hon få lite klirr i kassan med en insats under pågående sjukskrivning, så tror jag nog att att Hon nappar på möjligheten.

Hon har gått ner i vikt under våren (barnen har fått höra att pappan är "fet"), men har återtagit lite av viktförlusten.

Advokaterna och besöksförbuden
Hon anlitade en välrenommerad advokatbyrå för sin rättshjälp. Det juridiska ombudet SåChic har inte bara ägnat stor kraft åt Hennes fall, SåChic har blivit fullvärdig advokat under resans gång också.

Vi har, på förekommen anledning, våra dubier när det gäller SåChic. Men att tro på detta om SåChic blir ändå svårt:

Hon hävdar nämligen att hon är "i händerna" på SåChics byrå. Det var byråns initiativ och åtgärd, inte hennes, att lägga in om besöksförbuden på barnen, med 300 metersgräns och allt, tre gånger i maj. (alla avslogs)

Skulle en advokatbyrå agera så på en klients vägnar? Dessutom gjorde sig Hon till och med känd hos polisen med sina ideliga larm till 112 så fort barnens pappa visade sig i kvarteret, trots att det alltså inte fanns något besöksförbud.
_____________________________________________________________
Update:
Dessutom påstod Hon för någon vecka sen att det var polisen (av alla!) som hade begärt besöksförbuden. Hur ska hon ha det?
_____________________________________________________________

Pappans juridiska ombud kommenterade uppgiften med att i så fall borde SåChic och hennes byrå anmälas till Advokatförbundet för åtgärd. Så gör man bara inte.

Helt klart finns det grus i maskineriet mellan Henne och advokatbyrån.

Gilla läget?
En lite macho term med militärt ursprung. Man ska göra det bästa möjliga av en given situation -särskilt om den råkar vara ogynnsam.

Uttrycket användes faktiskt av En Viss Socialsekreterare när hon pratade med pappan om barnen, deras tillvaro och Henne. Det fälldes i samband med att pappan fick veta att stödet till Henne inte längre skulle kvarstå i samma omfattning.

Som man bäddar får man ligga
Ekonomin i botten. En bodelning som inte kommer göra Henne rikare. Minskat stöd från Soc. Samarbetssvårigheter med advokaten.

Det var nog inte riktigt så Hon tänkte sig att inleda sitt nya liv. Vi känner inte ett uns medlidande med Henne.

Det är barnen vi känner för. När ska de få det bra igen?

2 kommentarer:

rumbaqueen sa...

Jag hittade precis denna sidan och det jag läst tills nu får mig att häpna. Får, kan och går det verkligen till på detta sätt. Jag blir mörkrädd och hoppas att pappan får rätt att träffa sina barn på ett normalt sätt igen och att mamman tar sitt förnuft till fånga och inser att barn behöver sin pappa.

Plastfarfar sa...

Allt är tyvärr sant. Du skriver ungefär vad vi tycker.

Tack för dina ord.