27 juli 2006

Hennes nya attityd

Den senaste tiden har ju Hon varit rent av snäll, eller iallafall civiliserad. Detta oroade oss givetvis. Något är på G, men vad?

Vi snurrade igång våra hjärnor och spånade fram massor av teorier, vilka vi inte ska spegla här. Men spännande, eller egentligen osäkert var det. Fram till i måndags.

Då föll rätt mycket på plats när pappan kom gåendes på en gata några kvarter från det gamla hemmet. Där kom Hon ut från en butik med tvillingvagnen full av barnens kläder och leksaker. Bredvid var ett av barnen, vars snuttefilt faktiskt syntes i vagnen.

Hon ropade upp pappan:
-Kom och ta hand om ditt barn!

Han blev helt ställd. Barnet tittade glatt, och vädjande, på honom. Hon ropade igen, över en gatukorsning.
-Vi har inget besöksförbud längre. Vi måste prata!

Han slog på videoinspelningen på sin kamera. Det är ingen riktig video, direkt. Vi pratar om en modern digitalkamera med videoinspelningsmöjlighet. Men den är tillfyllest när det gäller personer, repliker och miljöer.

Omkringstående måste ha trott att det handlade om en Dogmainspelning. Två makar står på var sin sida om gatan och ropar repliker som dessa till varandra:
-Vi behöver prata!
-Du har beskyllt mig för att ha våldtagit dig i tio års tid!
-Det är poliserna som har begärt besöksförbud på barnen. Inte jag!

Så gick det på.

I en normal feel-goodrulle hade detta slutat med en komisk och/eller tårfylld försoning, men det här handlar om verkliga livet. Det blev alltså inget.

Det blev tyvärr inget med barnet heller. Den stackars ungen stod som fixerad bredvid sin mamma och med sin älskade pappa tvärs över gatan. Vad gör man då? Man "fryser", man fixerar sig i ett läge och rör sig bara inte en endaste millimeter. Pappan led, men vågade inte ens krama om sitt barn. Hennes påstående om besöksförbudet kunde ju faktiskt vara en fälla som kunde kosta honom fler uppringningar till 112 och, på sikt, vårdnad om sina egna barn.

Ven f*n litar på Henne?

Tvillingvagnen
var full av barnens leksaker och kläder, till och med den snuttefilt som Hennes medföljande barn hade haft som sin i åratal. Mamman hade försökt sälja sina barns använda både leksaker och kläder i en begagnatbod utan att lyckas. Grejorna var för slitna, fick pappan veta.

Besöksförbudet igen? Man ruttnar.
Jag med. Pappan och han juridiska ombud stressade sedan Tingsrätten så här i semestertider och, jösses anamma, Hon hade rätt! För en enda fattig gångs skull så visade det sig att Hon hade rätt:

Tingsrättens civilrättsliga besöksförbud gällde inte längre från och med det datum makarnas äktenskap var formellt upplöst. I det här fallet veckan före midsommar.

Att Hon hade rätt i ett påstående är något helt unikt, ska ni veta. Lögner och fria fantasier är mer Hennes grej. Därför må det vara ursäktat att vi inte trodde på Hennes rop över gatan häromdan.

Polisen?
Pappan gick till polisstationen och pratade lite. De uppdaterade läget avseende eventuellt besöksförbud mm, och fick frågan om det kunde vara så att Polismyndigheten kunde begära besöksförbud på en fader gentemot sina barn?

Tjänstemannen bakom disken var helst ställd. Det här hade vederbörande aldrig hört talas om. Det gjorde man bara inte. No way. Nada. Zilch.

Ett par dagar senare klarnade situationen...

(More to follow)

Inga kommentarer: