17 augusti 2006

Bodelningen fortgår

Äktenskapet är upplöst. Det som återstår är bodelningen och hur vårdnaden om barnen ska fördelas. De senaste veckorna har Hon varit tämligen samarbetsvillig när det gäller bodelningen.

De bägge har tillsammans gått igenom bostaden och nu senast ett par förråd. I stort har de varit ense om vem som ska ha vad och vad som kan slängas. Men det finns givetvis fnurror. En av dem är de hårddiskar som ligger i mitt bankfack. På dem finns det tydligen material som Hon är angelägen om.

Hon har bjudit på information om sitt nuläge. Ekonomin är helt klart inte den bästa. Barnen får till exempel ärva kläder över könsgränserna och pappan har inte sett så värst mycket nya kläder på dem det senaste halvåret.

Under genomgången av förråden spädde Hon på om sina ekonomiska problem, intill och över trovärdighetens gräns. Helt och hållet Hennes vanliga stil. Sen kom detta:

När ämnet kom in på vårdnaden om barnen sade hon faktiskt att hon kan tänka sig en delad vårdnad, men inte till en början. Hon behöver nämligen alla bidrag som hon får just nu. (I en situation med delad vårdnad går ju bidragsnivån ner. En del förs över till pappan) Men han skulle kunna få ha barnen en eller två veckor i månaden.

Que?
Vi tar det en gång till:

"hon kan tänka sig en delad vårdnad, men inte till en början. Hon behöver nämligen alla bidrag som hon får just nu"

Hela den här tiden har Hon och hennes ombud, advokaten SåChic, fullkomligt manglat Soc, Tingsrätt, skolor och dagis med sitt mantra som går ut på att pappan är grym, hotfull och rent farlig för barnen.
  • Hon har ringt 112 minst sex gånger och till och med fått pappan omhändertagen på icke-existerande grunder.
  • Hon har ljugit ihop en bisarr sagostund på ett dagis, en historia som hade fått vilken personal som helst att slå på stora larmklockan om den verkligen hade inträffat.
  • Hon har kontaktat både skolor och dagis med uppgiften att pappan hade besöksförbud på sina barn (en ren lögn)
  • Hon och SåChic har vid minst tre tillfällen under fyra veckor i maj försökt utverka ett straffrättsligt besöksförbud på pappan. (Alla avslogs, men det hindrade alltså inte Henne från att ringa 112 så fort pappan kom under horisonten)
Och nu kan Hon plötsligt tänka sig att pappan får ha barnen veckovis, men tydligen inte utan att själv behålla bostads- barn- och underhållsbidragen. En sådan konstruktion medger inte heller att han skulle få ta barnen till tandläkaren eller läkare utan Hennes medgivande. Bägge typerna av besök behövs, kan jag meddela. Just nu står vårt hopp till att någon ansvarskännande person på skola eller dagis agerar, men de verkar ha underordnat sig Hennes vilja och uppfattning om att det "inte behövs" någon tillsyn. Nåväl:

Pappan, som har utmålats som en försupen våldsverkare och en fara för barnen, har nu plötsligt Hennes förtroende att få ta hand om barnen. Här kan man snacka om en helomvändning.

Problemet är bara just det här med helomvändning. Den som litar på Henne lär sig snart att det kommer flera...

Inga kommentarer: