18 april 2006

PAS, UFR och Muren

Förkortningen står för Parental Alienation Syndrome, vilket innebär otillbörlig påverkan av barn i syfte att få barnet att ta avstånd från den andra föräldern. Läs mer En mycket bra sajt, för övrigt. Hemsidan: UFR.

I det här fallet snackar alltså Hon ner maken inför barnen i syfte att de ska stöta bort honom. Det kan man lungnt påstå att Hon gör:

Redan 2004 hörde vi barnen berätta att pappa var en "demon" och mamman då förstås en "ängel". Det är till att ha höga tankar om sig själv. Liknande repliker har vi sedan dess hört relativt ofta. "Mamma säger att pappa är elak", typ.

Vi tog för vana att kontra med repliker i stil med att "vi tycker att det är mamma som är elak mot pappa" Barnet i fråga blev då svarslöst. Man kan undra vad det har sett därhemma, och hur de har tolkat detta.

Vid förhandlingen om interimistisk vårdnad fick Hon en fråga om Hon försökte påverka barnen. Hon nekade förstås.

Påsken är över
På vårt köksbord ligger några kuvert med påskhälsningar och en liten slant från barnens farmor. Hon hade hoppats på ett tillfälle att lämna över dem, men den Berlinmur som nu har byggts upp runt barnen förhindrar detta.

Det måste vara En Viss Socialsekreterare som har fått personalen på barnens skolor och dagis att vända sig mot deras far. Personalen har ju sett honom lämna och hämta i åratal, och borde veta att han inte är någon demon. En av dem har indirekt medgivit detta. -I ett lågmält samtal utan åhörare. Har det utgått en Generalorder i det sociala maskineriet om att barnens far ska stoppas?

Ett annat block i muren är häpnadsväckande nog barnens mormor, Hennes egen mamma som Hon har beskyllt för övergrepp och incest i åratal. Mormodern verkar vara hitrest (50 mil) mest varje helg, och barnens lekande utomhus övervakas faktiskt.
(Detta visade sig vara fel. Det var en "stödperson" vi såg.)

Ett tredje block är den lille Bodyguarden som Soc har parkerat i ett av barnens skolklass. Han har faktiskt vid ett tillfälle fysiskt motat bort fadern. Detta har man bara inte rätt att göra, och jag önskar att det hela hade följts upp juridiskt. Det fanns till och med ett vittne till händelsen.

Bodyguarden är naturligtvis inte officiellt någon slags väktare, han är en bara en övernitisk "resurs" i den klassen som nu har tre "resurser", varav en är läraren. Är sånt normalt?

Vad händer i veckan?
Till att börja med drar SåChic och Hon tydligen igång en omedelbar bodelning, som jag har spekulerat i här. En fjärde orsak kan möjligen finnas: Hennes ekonomi bara måste vara i splillror. Hon går på sjukpenning och bidrag, lägenheten kostar och Soc tänker förmodligen inte hålla henne under armarna hur länge som helst, hur gärna En Viss Socialsekreterare än vill. Hon måste ha kostat samhället sexsiffriga belopp vid det här laget.

En "oberoende" vårdnadsutredning ska eller har dragits igång. Det är lite oklart vilket, men det skulle inte förvåna om den genomförs utan att någon talar med fadern, som Soc har skött saken hittills.

Min JO-anmälan av De Sovande Poliserna har man redan börjat behandla. Det lär väl inte gå fort, men man kan ju hoppas att polisen börjar jobba med fallet, iallafall. (Gör Soc som de har gjort med annat material som inte talar för Henne, så kommer de väl att "välja att inte ha med" polisanmälningen i vårdutredningen. Såna är dom)

Och ett barn till fyller år i veckan. Den envetna farmodern lär nog göra ett försök att överlämna en present. Hoppas det går bättre än förra gången. Det är inte samma ställe, men det är där den nitiske Bodyguarden härjar. Ett tips i all välmening, lille vän: Ger du dig på barnets farmor, så ses vi i Tinget.

Inga kommentarer: