24 april 2006

Och nu?

Den vårdnadsutredning som vi har läst och kommenterat är alltså inte världens mest osakliga. Allt som talar för maken i det material vi faktiskt har fått tillgång till (avSoc!) och som bevisligen är det som utredningen är hopsatt från, är förstås borta.

  • Hennes tämligen rikliga alkoholintag nämns över huvud taget inte, trots att det finns med i journalerna

  • Makens djupa bekymmer för barnens hälsa är borta. De äter fel, för att fatta saken kort.

  • Hans bekymmer för barnens tandvård, likaså. Hon har fått för sig att Fluor är skadligt och vägrar sådan tandkräm, vilket inte är bra när bägge föräldrarna kommer från släkter med dåliga tänder. Vid ett tillfälle bokade Hon till och med av en tid hos en tandhygeinist med ett av barnen, utan att säga något till fadern, som alltså kom dit med ett barn och oförrättat ärende.

  • Och en märklig, för att inte säga bisarr, post i utredningen : Utredaren skriver att lägenheten behöver "delvis göras iordning" innan Hon och barnen kan återvända från sitt skyddade boende. Kan tro det. Vi har aldrig sett den så välstädad och fin som innan maken lämnade den ifrån sig. Kanske Hon inte är van vid en välstädad bostad. I en journalanteckning om just renligheten i hemmet säger Hon att hon inte gillar att städa på grund av "sin barndom"(?). Detta är förstås inte heller med i utredningen.
Listan kan göras åtskilligt längre. När dammet har lagt sig, så kommer dels två enskilda tjänstemän på vår Socialförvaltning, och dels hela j-a förvaltningen att anmälas till JO och/eller Socialstyrelsen.

Trist är dett att se hur politiskt korrekta och/eller inkompetenta tjänstemän på Soc helt enkelt inte kan känna igen en ren p*****at när de möter en. Sånt borde väl höra till jobbet?

Dom till och med blundar för att barnen far illa. Utgifterna, snart sexsiffriga, kan vi lämna därhän. Det är barnen det gäller nu.

Det är allvar, kära Soc.

Inga kommentarer: