30 april 2006

BUP också

Igår skrev jag om att man blir dömd på sin könstillhörighet i skilsmässotvister, oavsett faktiska förhållanden. Det handlade då om Socialförvaltningen, som verkar äta ur handen på Henne, och även kvinnojouren där vi bor. Nu har jag sett ett gäng till. BUP. Det står för Barn och Ungdomspsykiatri.

Två av barnen har nämligen, med benäget bistånd av Soc, och på Hennes utsagor placerats i kö till en samtalgrupp för misshandlade barn.

Om nu någon har misshandlat dem, så är det i alla fall inte fadern. Hennes örfilar är bra mycket vanligare än det "nackgrepp" från fadern som är det enda som finns i någon utredning eller dokumentation.

De ska till BUP där vi bor. Jag ska inte ta upp just den BUP-enheten, men det finns en snarlik i Stockholm där man presenterar verksamheten klart och tydligt. Bågen heter stället.

En bit ner på sidan står det så här:

Bågen är till för barn och ungdomar. Men det finns även samtalsgrupper för mammor. Om barnen är riktigt små barn går mammorna alltid i en grupp i ett annat rum samtidigt med barnen. Även pappor kan få hjälp. Men då måste de stå för vad de gjort och vilja förändra sig.
Pappor får alltså hjälp bara om de står för att de har slagit fru och barn. Men om man, som i det här fallet, inte har slagit fru och barn, kära BUP, utan bara har beskyllts av en rabiat blivande exmaka för diverse påhittade och odokumenterade otyg.

Vad gör ni då?

Inga kommentarer: