22 april 2006

Dagen efter...

Lördagsmornarna för oss är ett lugnets tid, då vi dricker vårt kaffe och sen i princip inte gör något särskilt förrän vi har knäckt fredagens Kors & Tvärs, och ibland även Lördagskrysset. Det brukar ta en timme eller två.

Den här morgonen blev lite annorlunda. Korsordet hamnade åt sidan, och i stället gick vi igenom gårdagens material, vårdnadsutredningen och det fax som inkommit till Tingsrätten från Hennes juridiska ombud, SåChic. Det går inte att återge det i deltalj här, men det kommenterades i gårdagens postning. Och så har vi grävt i våra dokumenthögar...

Vi tolkar faxet som att Hon har backat från att dokumentera fler "grova brott" som maken ska ha begått, något som SåChic redan i mitten av Januari meddelade rätten att de skulle göra. I mitten av Februari anmanades SåChic och Henne av rätten att inkomma med sagda dokumentation före den 30 Mars, vilket alltså aldrig skedde.

Och nu mår Hon plötsligt så dåligt att Hon inte "orkar med fler samtal" med Socialförvaltning eller polis. Hon meddelar i stället att det som finns räcker för en fällande dom. (Det är sant! Hon funkar så.)

Det beteendet känner väl de flesta igen. Alla har väl någon i sin omgivning som får huvudvärk eller blir plötsligt sjuk när en situation, eller bara en diskussion, går fel väg.

Vårdnadsutredningen
Vi tog fram ett antal olika utskrifter som vi har har fått tillgång till och häpnade:

Så gott som hela jävla utredningen är klippt och klistrad ur gamla anteckningar och protokoll!

Utredarna har inte ens orkat rätta olika skriv- och stavfel. Inget som helst nytt material har tillkommit. Man baxnar!

Den enda aktiva redigeringen vi kan urskilja, är att Utredaren har koncentrerat två av barnens skildningar till ett barns skildring. Det ser då förstås mycket värre ut. Och att det av barnen som står fadern närmast är helt och hållet utelämnat, förvånar oss inte. Inte mycket från Socialförvaltningen förvånar oss längre, faktiskt.

Litterärt kan man ta sig sådana friheter, av konstnärliga skäl, men en Socialsekreterare får bara inte kondensera och ljuga på det här viset. Utvisning, anser jag. Ta bort vederbörande från fallet!

Spriten
En mycket råkig aspekt i den här historien är att Hon med en dåres envetenhet har hävdat att maken först "missbukat" alkohol. Sedan blav han "alkoholist" och nu har han "grava alkoholproblem". Alla verkar att köpa detta. (Vi räknade på vad det skulle kosta att dricka så mycket som Hon har påstått att maken gör. Det skulle han omöjligt ha råd med. Inte många andra heller)

Det faktum att Hon förmodligen dricker både mer och oftare än maken, har Hon lyckats hålla borta från materialet. På ett ställe (men förstås inte i vårdnadsutredningen) tillstår Hon "vissa alkoholnproblem" för sin handgångna på Soc, En Viss Socialsekreterare, som givetvis inte tar med detta någonstans.

Ett mantra blir en uppgift blir en sanning. (Nej, Hon är inte politiker. Så mycket kan jag säga)

Inga kommentarer: