03 december 2007

Att göra

Att hantera en skilsmässa som denna är inte helt enkelt. Alltid dyker det upp nya fnurror på trådar som borde vara utredda. Det senaste är det här med pappans rätt att förhöra sig om barnens utveckling på skola och dagis. Skolan och tingsrättens förlikningsdom verkar ha olika uppfattning om vad som gäller. Här måste pappan ta rätt på vem som har rätt, om man säger.

På agendan den här veckan

  • Reda ut ovanstående. Mamman har i och för sig sagt att hon ska ringa och ge dem grönt, men det tror vi inte riktigt på. Det vore tryggare att ha svart på vitt
  • Bodelningen är faktiskt inte klar. Återstår att skriva under och skicka in. Det finns ett underskrivet papper sen ett år eller så, men det skickades aldrig in. De ska gå igenom det tillsammans i morgon och skicka in det. Tjafs kommer med viss säkerhet att uppstå
  • Mamman ska resa bort några dar. 'Till mamma', som Hon sade. Vi tror inte en sekund på detta. Det är förstås i yrket. (Nej, Försäkringskassan har inte hört av sig på anmälan ännu)
  • Detta innebär att pappan har fyra barn i fem dygn.
  • Fyra barn i fem dygn borde enligt Hennes tidigare åtagande innebära att hon skickar med 4*5*38=760 kronor i matpengar, men Hon har dragit tilbaka detta. En av orsakerna:
  • Hon har tydligen sett en länk på Försäkringskassan där ett åtskilligt högre underhållbidrag än det hon får rekommenderas av en konsumentvägledare. Pappan har fått skit för detta trots att Hon vet att det är Försäkringskassan som sätter beloppen, mycket baserat på de inblandades inkomster
Annars var det en bra helg, med de två äldsta den här gången. De adventspyntade och vi var även i en köplada eller två och rekade inför julklapperiet tillsammans.

Men: När ska pappan få tid att tackla det juridiska kring hans rätt att ta del av info om barnen?

2 kommentarer:

Stina sa...

Nu kommer inte jag ihåg om de har gemensam vårdnad, eller? Jag fick för mig att hon hade det ett tag iaf? Om hon har det kommer säkert pappan att få svårt att få information om barnen, visst är det fördjävligt? Som förälder ska man inte få veta hur det går för ens barn, för att den andra föräldern har beskurit denna rättighet till att vara något endast för dem själva. Fy!

Plastfarfar sa...

Förlikningsdomen stadfäste den enskilda vårdnad som Hon har haft hela tiden. Pappan tillskrevs umgänge, minst varannan helg på sikt. Mamman ska också lämna medgivande till skolor, dagis och sjukvård om att pappan får förhöra sig om barnen.

Det är detta senare som inte skulle behövas. Domen skulle räcka att visa upp, sade dom till pappan, men som dagisföreståndaren alltså inte gick med på.

Mamman har alltså inte rätt att förvägra pappan information om barnen. Men strula kan hon ju alltid...