30 november 2007

Drougge har en Soul Sister. Finns det flera?

Vi satte kaffet i halsen när vi läste hur Unni Drogges ex Niclas Salomonsson gick i svaromål på det som har sagts och skrivits om honom den senaste tiden. Med bara enklare redigering kunde det lika gärna handlat om vår bloggs huvudperson och Hennes beteende efter skilsmässan.

I bägge fallen har vi kvinnor med stora egon, och de förstår inte hur mycket mannen i deras liv betydde för allt det vardagliga, ekonomiska och praktiska förrän det var för sent.

Bägge ska hämnas. Bägge utnyttjar ett fel exet har gjort långt utöver bristningsgränsen. Bägge fabulerar vilt om sitt ex, Druogge i litteraturen och Hon i rättsväsendet, Soc och BUP.

Bägge vill jävlas, helt enkelt.

Bägge verkar befinna sig i utförslöpan av sin karriär. Och det här kan bli verklighet i Hennes liv, bara hon träffar en försörjare:

Det dröjde dock inte mer än ett par månader förrän det visade sig att hon ”kände sig helt ut- sliten av allt arbete med barnen” och ”behövde fokusera på karriären” och att det därför var ”dags att pappan tog sitt ansvar”.
Det här med att pappan ska ta sitt ansvar har barnens pappa hört ofta nog när Hon inte mäktar ställa upp.

Skillnaderna, då?
Hon är förstås inte en kändis, som Unni Drougge. Inte heller har hon 'skickat barnen på porten' ännu, av ekonomiska skäl. Bidragen behöver Hon till sitt.

Inte heller drack barnens pappa någon gång så hårt som Salomonsson tydligen gjorde. Droger var det heller inte tal om.

Inte heller är barnens pappa företagare. Då är det lite svårare för Henne att sabotera.

Pappan har inte gått in i en ny, fast relation som Niclas Salomonsson har gjort. När detta sker, kommer det nog bara att spä på hennes hämdbegär.

Finns det flera som de här två?
Det gör det. Vi har en länk till Bluesmannen Wennborn i vår bloggroll. Hans ex går i takt med de här två. Och på Pappaliv.se kan man läsa om fler fall.

Hur vanligt är det här beteendet egentligen?

3 kommentarer:

Ch. sa...

Visst finns det ett mönster i kvinnligt betende när det gäller barn och skilsmässor. Bland annat i det att man håller upp barnen som en sköld framför sig. Alla kvinnor är inte sådana men fy fan för alla dem (för de är inte få)som handlar så egoistiskt!

http://blottenlogg2.blogspot.com/

Plastfarfar sa...

Man kan fråga sig hur vanligt just det här mönsret är.

Ch. sa...

Alltför vanligt. Det behöver forskas kring det här. Det vore en bra uppgift för de feministiska förkämparna.