21 december 2007

Julbestyr

Så här, sista arbetsdagen på minst sex dagar för många, är läget just nu:

Pappan hämtar barnen i eftermiddag. I morgon blir det julmarknad tillsammans med deras farmor och mig. På söndag den 23 kommer barnen att fira två julaftnar samma dag; en med oss och Sura Gamla Katten och sedan hemma hos pappan. På pappans inrådan kommer granen att vara klädd när de kommer till oss. Att klä den tillsammans med fyra barn kan bli lite rörigt. Veganmat och Veganskt Korrekt godis kommer förstås också att finnas framme.

De kommer tillbaka till Henne på julaftons förmiddag. Därpå kommer pappan hem till oss och firar jul igen.

Julklappar
Lita på det. Vi har nogsamt betat av diverse önskelistor och även inhandlat en liten överraskning eller två. Mamman har faktiskt ringt barnens pappa och korrelerat julklappsinköp så att det inte blir dubbelt. Det var ju kul i ljuset av Hennes tidigare utfästelser om inställda julklappar efter Försäkringskassans tillslag.

Försäkringskassan, ja
Med stor sannolikhet har de dragit ner Hennes sjukskrivningsgrad till 75%. Återbetalningsbeloppet, 25 tusen, skulle i så fall tyda på att datum för ändringen sattes till tiden för de första samtalen. Hon ska förstås överklaga.

Vad gäller det inställda samarbetet med partnern, så är det p.g.a 'underprestation' som som de har lagt ner samarbetet med Henne.

-Det är klart att jag inte har levererat tillräckligt, har Hon sagt. -Jag är ju sjukskriven.

Den logiken är på sitt sätt oantastlig, men något får mig att tro att resonemanget inte är så lämpligt att ta upp med partnern i fråga. De har nog sin etik.

Men när det gäller Henne så vet man faktiskt aldrig.

5 kommentarer:

Ullah sa...

God jul till er alla!

Plastfarfar sa...

Tack och God Jul själv, Ulla.

PS Bloggen stänger inte för helgen, kan jag tillägga.

Ullah sa...

Bra! Ser fram emot rapporter. (Efter juldagen kan jag själv rapportera om kalkonens reaktioner på att bli serverad.)

Trötta Mamman sa...

God Jul på er och hoppas att nästa år blir ännu bättre än detta!

Plastfarfar sa...

Ha ha, Ulla.

Ärligt talat, Tröttis: Jag hänger upp mig på det gamla trötta(!) snacket om att är man på botten, så finns bara en riktning kvar: Uppåt.

Fåse om det blir så...