15 juni 2007

Pappa har du något att äta?

Repliken är korrekt återgiven. Ovanlig är den inte heller. Nu när vi har lättat på förlåten om att barnen är veganer, så kan jag berätta mer om pappans nästan dagliga träffar med sina barn.

Sedan styvt en månad har pappan tagit för vana att gå förbi gården till huset där barnen bor när han går till eller från sin hobbylokal. Till en början spontant, men efterhand så har det blivit struktur på det hela. Pappan ringer och berättar när han kommer och barnen är på plats och de leker, eller bara är tillsammans, ett par timmar eller så.

Vad säger Hon om detta?
Det är förstås sanktionerat. Vi vet ju att Hon inte klarar av alla barnen och att hon ligger på Soc om "avlastning", vilket hon hade en längre tid förra året. Nu är det "hemmahosare" som gäller, två famlijeterapeuter som ska hjälpa Henne att "få struktur". Inte ren barnpassning åt henne, som Soc bistod med förra året.

Hon har också klagat på att helgerna, när barnen inte är på skola och dagis, är "svåra". Då är den avlastning som pappans umgänge med barnen innebär naturligtvis inte helt fel. Det har också talats om en kontaktfamilj sedan en och en halv månad, men ännu har inget hänt på den fronten.

Vad säger Fina Advokatbyrån, då? Pappan är ju ett alkoholiserat monster
Jag tror inte att SåChic vet om det. Skulle hon få reda på det, så skulle hon nog försöka stoppa mötena. De är ju ett dråpslag mot hela upplägget i vårdnadstvisten. Vårdnadsutredaren skulle nog inte heller uppskatta saken. Det strider ju mot allt hon skrev om pappan. Ursäkta sidospåret:

Något att äta, var det?
Lugn. Här är det: Vid ett av de första tillfällena, i slutet av April, kom ett av barnen rusande till pappan med just den fråga som betitlar den här postningen. Han blev helt ställd. Att ett barn springer ner från sitt eget hem och frågar efter något att äta, är inte precis vad man räknar med. Men så var det.

Numera har pappan alltid med sig något till barnen att äta, vanligen nötter av olika slag. Och det går åt. När vi var med, igår, satte det yngsta barnet i sig nästan en hel påse Cashew.

Får dom ingen mat hemma?
Visst får dom det. Men menyn är tydligen inte komponerad den omsorg som tidigare har rått och man måste kräva när barnen är veganer. Pappan har hört ett nedsättande uttalande om "mikrade stuvade makaroner", en inte ovanlig rätt. Han kände också igen symptombeskrivningen på Perniciös anemi från postningen om barnens veganism. Ett par av barnen har varit märkvärdigt trötta och retliga emellanåt, vilket skulle kunna förklaras av vitamin B12-brist.

Och, som sagt, ett av barnen har samma storlekar i allt som för två år sen.

Gör nåt!
Kan inte. Mamman har just nu hela vårdnaden. Det innebär bland mycket annat att pappan inte ens har rätt att förhöra sig om hur det går i skolan för barnen. Om något akut sjukdomsfall inträffar när han har sina tilldelade träffar med barnen, kan han givetvis söka vård. Det är ungefär allt.

Barnen är helt klart felnärda och det är Hon som har totalansvaret.

Inga kommentarer: