25 juni 2007

Kontaktfamiljen och en "informationsmiss"

Det talades om en kontaktfamilj tidigt i Maj, och sen har inget mer hörts i frågan. Familjen skulle ge Henne avlastning genom att ta hand om barnen "på helgerna" var det första budet. Därefter har vi inte hört något i saken, och jag trodde att det hade runnit ut i sanden eller bara var något som Hon drog till med. Men där hade jag fel.

I helgen skall barnen vara med en kontaktfamilj fredag-söndag, berättade Hon för barnens pappa när de talade på telefon igår. Hon bjöd också på informationen att pappan har rätt att träffa kontaktfamiljen, enligt Soc.

Pappan har numera kontakt med Soc varje vecka på grund av den sönderfallande situationen i barnens hem, men inte f*n hade dom sagt något till honom om detta.

Pappan ska förstås följa upp detta och min gissning är att han får höra ordet

informationsmiss
Alla vi som har haft klantiga chefer känner igen uttrycket, som är så bra att ta till när man har gjort fel utan att vilja eller kunna medge saken. Det finns helt klart sådana på Soc också.

Vi blir varse om jag har rätt.

Update fredag: Det hade jag inte.

8 kommentarer:

stina sa...

Det låter som när FR hade träffat min dotter och ställt frågor som "räcker det med att träffa mamma var sjätte helg?"... utan att informera mig om att de släpat dit henne för inkvisitation förlåt! intervju.

Fy fan vad arg jag blir! Som om en kontaktfamilj vore en bättre lösning än att få vara med sin pappa. Vilken förnedring för pappan, här visar man att han är helt oviktig för barnen i soc ögon.

Plastfarfar sa...

Det är Hon som har legat på i saken, Stina. Gissningsvis låter hon inte pappan ha barnen förrän vårdnadstvisten är över.

Det gäller ju att sätta pappan i så dålig dager som möjligt fram till dess, och då ser det ju inte så bra ut om han har barnen hela helger i sträck. Det är iaf vad jag tror.

Ullah sa...

Undrar om handläggarna på soc kan sova gott om natten. De verkar vara helt befriade från sunt förnuft.

Ordverifieringen håller med:
seeupdyn

Se upp därnere i dyn, soc!

Plastfarfar sa...

Hahaha. Jodå, de sover nog gott om natten eftersom de bara har 'papperskontakt' med det här fallet. Alla utom två. Och en av dem tror vi oss veta vad som pågår.

Tror vi, alltså.

US sa...

Om socialen inte har en ytterst välmotiverad och sann anledning till att förorda att barnen att vara i kontaktfamilj före sin pappa ska ni självklart anmäla detta förfarande till länsstyrelsen bums! man blir tokig av att läsa sådant! socialfolk med sin inkompetens om leker psykologer! fruktansvärt!!!!

Plastfarfar sa...

Det juridiska kan jag inte så mycket om, US. Men tänk på att Hon är den som (än så länge) har ensam vårdnad med dithörande befogenheter.

Initiativet till k-familj är också Hennes vad jag kan förstå.

Canis Lupus sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
US sa...

Juridiken säger mycket men följs sällan när det gäller barn i Sverige. Socialtjänstens makt är enorm tyvärr men ger er inte som sagt.
Att vara vårdnadshavare innebär också väldigt stora skyldigheter enligt föräldrarbalken bland annat att se till att barnet och den andre föräldrern tillförsäkras en bra och för barnet omfattande kontakt. Hur man tolkar det skiljer sig dock åt...