04 juni 2007

Något har hänt

Rapporteringen från den senaste träffen överskuggades ju helt av att vi fick klart för oss att Hon dagligen utövar våld mot barnen. Soc är underrättade, men om de har gjort något eller kommer att göra något vet vi förstås inte. Emellertid:

Den här våren har det framkommit nya deprimerande uppgifter om barnen och hur de har det vid snart sagt varje träff. Pappan har förstås pratat med Soc om dessa och vi vet också att kontaktpersonen rapporterar till Soc från de träffar hon övervakar. Så även de med pappan och barnen.

Exempelvis
Barnens hygien har varit under all kritik, de anser till exempel att man inte "behöver" tvätta händerna efter toalettbesök numera, kläder och skor har varit både trasiga och slitna och jag har fått anledning att köpa överdrag till nackskydden i bilen för att de inte verkar tvätta håret på veckotal. (Jag kör dem och k-personen hem till Henne efter träffarna när jag kan)

Det har blivit värre för varje gång. Utom nu senast.

Vafalls?
Jäpp. Barnen var nästan rena den här gången. De luktade inte alls så mycket som tidigare och, håll i er nu, ett av dem hade en ny tröja. Nya kläder (som inte har kommit från oss) har vi inte sett på dem på hela det här året.

Två av dem har varit hos frisören. Tidigare har det äldsta barnet klippt sina syskon med reslutat som verkligen kunde diskuteras.

Vid flera tidigare tillfällen har Hon inte ens varit hemma när kontaktpersonen kommit med barnen, minst två gånger har hon dessutom varit alkoholpåverkad vid lämningen. Den här gången var Hon både nykter och hemma.

Har Hon bättrat sig, månne?
Nja. Min tanke är att det är rapporterna till Soc som har fått Henne på bättringsvägen. Att pappan så ofta ventilerar sin oro för barnen kan en cynisk Socialsekreterare lätt förklara bort som skitsnack om mamman. Men när en seriös, tränad och erfaren kontakperson (och andra?) rapporterar om ungefär samma saker blir det svårare att lägga saken åt sidan.

Det är därför jag tror att Hon har blivit tillsagd att sköta om sina barn. På skarpen.

Inga kommentarer: