18 juni 2007

Vårdnadsrättegångsdatum satt

I torsdags fick barnens pappas juridiska ombud besked från Tingsrätten om att en rättegångstid är "bokad" till den 26 juni. Det överraskade, eftersom budet hittills har varit att rättegången skulle bli av efter sommaren. Gissningsvis har man fått ställa in en annan rättegång och planerade då in det här målet i stället.

Någon officiell kallelse har ännu inte influtit till pappan, men den kommer väl.

Tidspress
Pappan juridiska ombud får lite mer än en vecka på sig att förbereda målet, liksom Hennes advokat SåChic på Fina Advokatbyrån. Det knepiga blir nog vittnena. Kan de komma på så kort varsel? Första "riktiga" sommarveckan är det också.

Vi ska nog inte berätta vilka som är påtänkta från pappans sida, men det är iallafall personer som har något att berätta om barnen. Förstås.

Utgångsläget är att Hon vill (ska!) ha hela vårdnaden, men kan bjuda pappan på umgänge med barnen. Hon är till och med mån om detta eftersom det innebär en avlastning. Den främsta orsaken till det här med enskild vårdnad är förstås ekonomisk. Hon behöver alla bidrag hon kan få, har hon faktiskt medgett inför pappan. I Tinget lär hon väl inte upprepa detta.

Pappans ståndpunkt tänker jag inte berätta om heller.

Annars undrar jag om Hon och SåChic egentligen är så glada över det här. De har ju mer än en gång försökt få till stånd en uppgörelse utan vårdnadsrättegång, vilket jag kan förstå eftersom rätt mycket som Hon nog helst vill slippa att prata om då kommer upp.

4 kommentarer:

Ullah sa...

Det låter väldigt bra att något händer. Förstår att du inte skriver om pappans ståndpunkt, men hoppas att du berättar något när det är möjligt. Jag håller tummarna!

Plastfarfar sa...

Tyvärr måste vi hela tiden vara medvetna om att "fel" personer springer på Hennes nya liv, UllaH. Det är därför jag inte skriver om tankar och strategier som motparten skulle kunna ha nytta av att känna till.

Men slutsatsen att pappan inte vill se Henne få hela vårdnaden kan man ju alltid dra.

Ullah sa...

Jag förstår er sekretess så väl. Det är säkert en hel del du inte kan berätta.

Plastfarfar sa...

Man vill ju inte hjälpa motparten, det är ett skäl till att vi inte berättar allt.

Ett annat är att vissa saker skulle sänka vår trovärdighet. En del av Hennes göranden och låtanden är helt enkelt otroliga ;-)