30 maj 2007

Nu vet vi

Det var en träff i kväll trots att det bara var en vecka sen den förra. Orsaken är den stundande sommaren och kontaktpersonens semester. Nästa träff blir i midsommarveckan. Det bleve lite omständigt att gå in på exakt hur det framkom, men här är det:

  • Hon slår barnen nästan dagligen
  • Ett av barnen måste till läkare. Det kan inte vara normalt att stå stilla i klädstorlekar i två års tid
  • Hon har tagit respektive "lånat" pengar av sina barn. (Deras sparkonton är länsade sedan länge. Det här är färska pengar som Hon snor) Vi talar om hundralappar, som går till mat och kläder enligt Henne
Vi vet också att Soc är underrättade om våldet, men inget om hur de har hanterat situationen. Eller om de ens har hanterat situationen. Det blir knepigt, det medges. Barnen lever ju under hot från Henne att bli omhändertagna och därmed helt utan fotfäste i tillvaron. Då är det förståeligt att man skyddar den som agar en. Och ger en undermånlig mat. Och struntar i elementär hygien. Och struntar i fritidsaktiviteter. Och går på krogen alldeles för länge alldeles för ofta.

Att barnens farmor (liksom jag) anser att barnen saknar kärlek och respekt för den egna personen i sina liv just nu är kanske inget man rapporterar till Soc, men det gör inte saken bättre. Ungarna verkar helt enkelt inte längre vara vana vid att en vuxen behandlar dem respektfullt, som individer med en egen integritet.

Vi har skrivit till Soc, "anmält" blir det då, om barnen tre eller fyra gånger nu och efter i kväll blir det en skrivelse till.

Fy faan

2 kommentarer:

stina sa...

Det verkar som om soc inte fungerar i någon kommun längre...
=( Jag är rejält besviken på det soc som jag har kontakt med ibland...

Plastfarfar sa...

Det här med prestige skulle förklara mycket. At barn sen för den skull far illa verkar vara underordnat.