13 oktober 2007

Veckopeng -och lite till

Gissa vem som har renderats av ett av barnen?


Pappan har barnen den här helgen och vi var förbi ett tag, som vi brukar. Som vi brukar, så hade vi också en veckopeng med oss. När barnen är hos sin pappa så får de 25 kronor i veckopeng av Barnens Farmor och mig.

De får faktiskt ingen veckopeng därhemma hos Henne.

Prestationspeng
Så får man kalla det. Barnen får betalt för den nytta de gör, från gång till gång. Arvoderingen gäller allt från att plocka ur diskmaskinen eller att dammsuga till att gå till Konsum, styvt en kilometer, och fylla ett par matkassar åt mamman så att hon kan ägna sin dyrbara tid åt annat. (Barnet i fråga har en bit kvar till tonåren)

Vi har förstått på barnen att det inte är helt populärt. Till att börja med så kan de inte planera sin ekonomi. Till skillnad från deras kamrater vet de inte vecka för vecka hur mycket pengar de har. Och i och med att det är Henne de har att göra med, så tenderar utbetalningarna att utebli.

Lite till
Vi var tvungna. Pappan har ju grejat fram mobiltelefoner åt barnen till en märkbar kostnad. I en överenskommelse med Henne låg då att hon skulle fylla på kontankorten i fråga. Inte fan gjorde hon det.

En av telefonerna har varit obrukbar för annat än 112 och inkommande samtal sen i våras. En annan försvann i kaoset hos Henne och fick eraättas av pappan och Hon har struntat i att fylla på kontantkorten. I vanlig ordning med motiveringen att hon inte har pengar och en axelryckning.

Barnens Farmor har nu sett till att telefonerna är användbara fullt ut genom att fylla på korten i fråga. Vi vet att vi i praktiken tar på oss en utgift som Hon har åtagit sig, men det är faktiskt viktigt att barnen har den självklara trygghet som en mobiltelefon innebär.

Det kunde ni väl?
Det är Sura Gamla Katten som h*n har modellerat, så klart. Tänk på tentaklerna som morrhår så faller allt på plats. Eller hur? (Fast ni som gissade på en Pastafarian får ett halvt rätt ;-)

6 kommentarer:

Ullah sa...

Ja, det kanske är lite svårt att göra morrhår av modellera! Utgår från att barnen har sparbössor el. dylikt att förvara sina pengar i hos pappan.

Plastfarfar sa...

Det har de, Ulla. Av anledningar som jag inte vill ens spekulera i så lämnar de alltid mer 'värdefulla' saker de fått hemma hos pappan. Eller, som nyligen, hemma hos oss.

Lillie dAmour sa...

Hej Plastfarfar.
Har ni haft en fin helg dâ.
Skönt.
Hoppas att du mâr bättre .

Plastfarfar sa...

Tackar som frågar, Lillie. Helgen var lugn och bra och jag känner mig bara bättre och bättre nu när jag slipper cellgifterna.

Josephine sa...

ha ha - jag skrev också om det flygande spagetti-monstret förra hösten tror jag *grin*

Plastfarfar sa...

Pastafarianismen är en mycket trevlig sak, Josefine. Den började som en reaktion på det här med 'intelligent design' för ett par år sen. Nu kan man till och med ange den som religiös tillhörighet på Facebook.

Kyrkans hemsida.