27 oktober 2007

Pappaombudsmannens gärningsmannaprofil

Pappaombudsmannen Arne Wirén skriver då och då i Metro. Den här gången om om de mammor som med alla medel försöker stöta bort papporna ur barnens liv. -Här är hon, avklädd i hela sin tarvlighet, skriver Wirén:

Hon lever på bidrag, helt eller delvis. Påfallande många av de här kvinnorna är sjukskrivna, de har eller har haft psykiska besvär, de är arbetslösa eller går på arbetsmarknadsprogram
Har han lusläst vår blogg, eller? Njae. I vårt fall så saboterar Hon ju inte umgänget, tvärtom får ju pappan ha barnen långt mer än förlikningsdomen sade. Knappast av några andra skäl än att hon får den avlastning som hon så hett eftertraktar och att barnen mår så mycket bättre (mindre dåligt, snarare) nu när de har så mycket mer kontakt med pappan.

Men i övrigt är det på pricken...

Länk (Tack för tipset, UllaH!)

6 kommentarer:

Trötta Mamman sa...

Njae. Jag är faktiskt inte helt säker på att jag håller med beskrivningen. Den hade lika gärna kunnat passa in på mig. Det finns faktiskt mammor som inte passar in som är lika jävliga. Känns faktiskt lite kränkande att bara för att man inte har ett jobb och behöver soc samt att pappan inte bor med en så är man en manipulativ varelse som har barnen som födkrok?!
Nej. Det håller jag inte med om. Även om profilen passar in på medparten.

Plastfarfar sa...

I kommentarerna till artikeln ser man mycket riktigt att män ofta kan bete sig så, Tröttis.

Men det viktiga för Wirén (och där håller jag med) är att framhålla att alla mammor inte är oskyldiga, drabbade varelser även om den gängse bilden i media och hos myndigheterna är sådan.

'Vår' mamma, till exempel, går ju hårdare fram mot barnen än vad pappan är dömd för.

Trist nog verkar det finnas fler som Henne...

Ullah sa...

Jag förstod att allt inte stämde in exakt på henne, men det finns ju alltid variationer. Vad gäller umgänget med pappan verkar hon ju inte ha något emot "avlastningen", bara det inte innebär något negativt ekonomiskt för henne, eller hur?

Plastfarfar sa...

Just det, Ulla. Vad som händer när Hon skriver på om hur många dagar pappan har barnen och vad det kan innebära för hennes del vet jag faktiskt inte, men vi lär väl bli varse...

Anonym sa...

Det är tråkigt att man sällan tar upp de pappor som inte vill umgås med sina barn. Det finns många sådana och tyvärr så blir det lätt så att den ensamma mamman blir sedd som just en sådan som NEKAR pappan umgänge.

Ett barn utan kan aldrig tvinga en förälder att till att ha umgänge. Men det är något som sällan nämns.

Nu är det ju så att pappan i ert fall vill umgås med sina barn, men det är många som lämnar sina barn och sedan aldrig träffar dem igen.

Plastfarfar sa...

NN: Jag skildrar ett fall som är verkligt. Den här bloggen är inget debattinlägg, den är en skildring. Vi tar upp det som sker vartefter det sker, Politiskt Korrekt eller inte.

I vår verklighet vill pappan mycket riktigt träffa sina barn. Att andra fäder inte vill och flyr sitt ansvar hör på något sätt inte hit, om du ursäktar.