03 oktober 2007

Förbättringar

Det är nu en månad sedan pappan började få ha barnen mer än de fem timmar i taget varanann vecka (med kontaktperson) som hade rått under 14 månaders tid. Till yttermera visso har pappan haft barnen långt mer än Tingsrätten angav i förlikningsdomen. Detta har betytt en hel del:

Barnen mår mycket bättre
Det har de själva sagt till pappan. De är mycket mer harmoniska och lugnare nu än tidigare, nu när det är tillåtet att tycka om honom. Pappan finns ju i deras liv på ett helt annat sätt än förut. Detta gäller glädjande nog också äldsta barnet, som ju har varit så solidarisk med mammans kampanjer mot pappan.

Hur det än går till hemma hos Henne, så har barnen börjat lära sig att andra spelregler gäller hemma hos pappan. Det viktigaste är nog maten: Regelbundna måltider tillsammans gäller. Sen lite hygien: Tvätta händerna efter toalettbesök. Att stänga av TV-n vid niotiden är inget problem, ungarna vet vad som gäller.

Hemma, då?
Vi har sett spår av förändringar där med. Barnen kommer i bättre kläder, som dessutom är hyfsat rena. Deras personliga hygien är bättre även om de har en bit kvar till vad iallafall jag kallar normalt. (Endera dagen dumpar jag en lastpall med hårschampo utanför Hennes dörr)

Våldet
Vi vet ju att Hon regelbundet slår barnen. Har slagit, verkar det vara nu. Till och med här har det skett en 'förbättring' eller hur man nu ska formulera saken när Hon inte längre slår barnen. Hon går 'bara' hårt fram med ryck och grepp av olika slag när barnens beteende inte passar henne. Och det är fortfarande värre saker än det nackgrepp som pappan är misshandelsdömd för...

Hemmahosarna
De förkommer i barnens tillvaro, men Hennes yppandeförbud är synnerligen starkt när det gäller dem. Barnen vägrar blankt att prata om dem. Vi vet egentligen bara att de är där ett par gånger i veckan och att de pratar mycket med Henne. Samt att de emellanåt tar barnen på bio eller olika utflykter. (Ingår det i verkilgen uppdraget?)

Det är troligt att de bägge hemmahosarna (à 700 kronor plus moms per timme, enligt deras hemsida) har haft en påverkan på Henns sätt att sköta hemmet.

Tyvärr
Vi har sett tillfälliga uppryckningar förut utan att de höll i sig. Vad som händer när till exempel hemmahosarna inte längre är med i bilden, eller när Hennes rörelse får motvind, tillåter jag mig att tänka dystra tankar på.

Inga kommentarer: