03 oktober 2007

38 Kronor

Nu ska pappan ha hand om barnen så mycket att det här med matpengar har kommit på tapeten. Han ska t.ex ha två av dem i morgon torsdag och hela gänget fredag-söndag i helgen som kommer. Allt detta är utanför Tingsrättens förlikningsdom.

38 kronor
Mamman har erbjudit honom 38 spänn per barn och dag i matpengar. Först trodde jag att det var en norm, men idogt Googlande på beloppet har bara givit mig portionspriser i barnbespisningen och extrapriser på en Stor Stark i Göteborstrakten. Så varifrån kommer summan? Jo, Hon har räknat fram den själv utifrån de bidrag som hon uppbär. En fråga då, kära läsekrets:

Vad är en rimlig summa för mat till barnen när en umgängesförälder har barnen, eller finns det schabloner i saken? Han får inte ett öre från samhället och Hon borde faktiskt stå åtminstånde upp till fotknölarna i pengar med tanke på Hennes bidrag och förehavanden. Men ack:

Knapert framöver
Hon har berättat för pappan att 'det är lite knapert framöver' så att han kan inte få pengarna direkt. Låt mig här påminna om de 350 kronor som Hon redan är skyldig pappan för ett utlägg, så har vi en ganska otrevlig vy: Hon lôver och lôver men har alltid en förevändning att betala senare.

Sån är Hon

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har aldrig hört talas om att en förälder betalar den andra matpengar när de tar hand om sina egna barn. Det är ju det man gör avdrag för hos F-kassan när man är umgängesförälder och man har barnen ofta, jag läst att ni skrivit om det tidigare. Det man får tillbaka är uträknat för just ökade matkostnader.

Pappan bör nog kontakta F-kassan om han har barnen väldigt ofta och höra hur han ska göra.

Ullah sa...

Det är väl ungefär vad ett Happy meal på Mcdonalds kostar. Hon tycker kanske att det räcker. Jag baserar mitt antagande på vad du skrivit tidigare om hennes sk mathållning. Fast det är klart, det är väl inte veganmat?

Plastfarfar sa...

Pappan är det som kallas Umgängesförälder, NN. Mamman har hela vårdnaden och får då alla bidrag, inklusive vårdnadsbidrag från pappan. Pappan får alltså inte ett öre från samhället.

Barnen är veganer och kan inte tänka sig annat än veganmat, Ulla. Pappan är också han vegan, men mindre strikt efter skilsmässan. Han äter t.ex mjölkprodukten ost numera.

Veganmat är knappast dyrare än blandad kost, men köper man Eko-stämplade grönsaker så vet även icke-veganer att det blir mycket dyrare.

Jag tror att Hon räknar som fan läser bibeln. Därför vore det intressant att få veta vad andra i liknande läge gör.

Mia sa...

När man har umgänge förväntas man stå för barnets kostnader, dvs mat, eller blöjor då det är aktuellt.
Avdrag göres enligt infon som delats ut, dvs sammanhängande dygn...
Pappa har inte rätt till matpengar enligt gällande regler.
Underhållsstödet är den del av barnets försörjning icke-boendeförälder står för, alltså 1273 kronor per månad. Mamman beräknas bidra med lika mycket. 2x1273+barnbidrag är alltså vad ett barn beräknas kosta per månad.
Enligt konsumentverkets beräkning.
Och så vidare.

Anonym sa...

Jag förstår att han är umgänges förälder, men det jag menar är att det finns inga regler för att hon måste ge honom matpengar utan det är just det som räknas av när han gör avdragen på underhållstödet.

Den summan räknar man ut genom att ta den summan ha betalar till henne och dela det med 40, då har man det summan han kan få tillbaka.
Det är inte mycket tyvärr.

Tyvärr är det så att som umgängesförälder har man inte mycket att säga till om. Hon kan heller inte kräva att pappan ska betala mer än vad han gör till barnen.

Pappan har också rätt att söka bostadsbidrag om barnen är där t ex. varannan helg eller mer. Naturligtvis ställer det krav på boyta, hyra och sedan får han ju inte ha för hög lön eftersom det alltid är inkomsbeprövat, även för mamman.

Hoppas allt går bra för pappan.

Lillie dAmour sa...

Det var det snâlaste jag har hört pâ länge.Det är väl hennes barn? Jag undrar om hon verkligen vill barnens bästa?
Hennes snâlhet och girighet är verkligen inte nâgot att hänga i julgranen.
Pappan mâste ju undra efterât hur han kunde falla för en sâdan person!

Plastfarfar sa...

Allihopa: Tack för tipsen.

Lillie: En snål människa är snål även mot sig själv. Det är inte Hon. Hon sätter sig själv före barnen, har till och med vårdnadsutredningen påpekat.

Ser man henne på stan med barnen i släptåg så är det svårt att tro att de tillhör samma familj, som klädseln skiljer dem åt.

Att pappan funderar, som de flesta efter ett sprucket förhållande, är nog givet.