11 oktober 2007

Ta tillbaka en anonym anmälan!?

Går det? Tydligen, om man ska tro på vad Hon har kommit med till pappan. Bakgrunden är att hon är anmäld för fusk med sjukpenningen och anser att det är jag och/eller Barnens Farmor som ligger bakom. Läs mer här.

(Jag skickade i och för sig anonymt in en anmälan i början på året, men jag har svårt att tro att den skulle ligga så länge som sju månader innan den handläggs. Pappan tror emellertid att det kan vara så, och den funderingen har tydligen i en eller annan form nått Henne)

FK Rulez
Jag skrev att Hon skulle till samtal med Försäkringskassan i veckan. Det var fel. Samtalet ägde tydligen rum i förra veckan. Det är den här veckan som Hon får del av vad FK kommer fram till. De lämnar beskedet tio dagar efter samtalet. Dag tio är på lördag, så Hon får väl det på fredag eller måndag.

Med sedvanlig dramatisk pompa och bravur har Hon förespeglat indragen sjukpenning och allmän ruin, vilket skulle leda till att Hon 'dumpar barnen' och lämnar stan.

Stopp ett tag. Vad sade hon?

Dumpar barnen
Det var faktiskt Hennes exakta formulering. Freudianen i mig är klarvaken, men jag tänker inte lägga ut texten. Bara påpeka formuleringens skrämmande tydlighet. Nåväl.

Ta tillbaka anmälan, var det
Hon SMS-ade ju maken häromdan och ville ha skriftligt på vem det var som hade gjort anmälan, förmodligen jag enligt Henne. Nu vill hon att jag delger henne dokumentation på detta, och sen att jag 'tar tillbaka anmälan'. Detta skulle tydligen få FK att lägga ner, som hon ser saken.

Knappast, svarar jag. FK, liksom alla myndigheter och tidningar med flera, kollar fakta när de följer upp ett tips. Sen är det dessa fakta som styr utvecklingen, inget annat. En sten kommer i rullning, kan man säga.

Trodde jag att Hon begrep.

3 kommentarer:

Ullah sa...

Hon borde kanske "dumpa" över ongarna till fadern och sticka? Det är nog inte en så dum idé. Även om formuleringen är grotesk och, som du skriver, väldigt avslöjande.

Trötta Mamman sa...

Håller med Ulla, låt henne dumpa ungarna. Dem kan ju knappast få det värre hos pappan än hos mamman?
Tyvärr tror jag inte att hon dumpar ungarna, let's face it - 1050kr per barn (plus flerbarnsbidrag) och underhållsstöd, samt bostadsbidrag........... inte en chans att kassakossorna/barnen lämnar henne.............*suck*

Plastfarfar sa...

Jag undrar hur många som använder uttrycket om sin barn i en diskussion som denna, Ulla. Förhoppningsvis inte många fler än Henne.

Tröttsi: Ett utfall, om det nu blir så dramatiskt, är faktiskt att pappan kommer tillbaka till lägenheten. Halva kontraktet står nämligen ännu på honom.

Ingen av oss tror egentligen att det går så långt. Men Hon verkar skärrad, det medges.

Sen har vi ju det här med bidragen, som betyder så mycket för henne.

Trist att sånt styr.