22 oktober 2007

Det här var nytt

Pappan hade barnen i helgen. Igen. Förlikningens schema om varannan helg är helt åsidosatt. Han har faktiskt haft barnen varje helg i över en månad nu. Mamman har ju inte fått den avlastning som hon har begärt av Soc, så då får väl pappan bli det i stället. Nåväl:

Det gick bra som vanligt och likaså som vanligt var Barnens Farmor och jag förbi en sväng. Vi gick på en marknad tillsammans och hade det ganska kul i dessa Halloweentider.

En av det äldsta barnet Halloween-dekorerad tårta


Jag kunde konstatera att det dyslektiska barnet tyvärr inte får den ack så viktiga dagliga lästräningen hemma hos mamman, men också något nästan värre:

Straff!
Barnens språk och de konflikter som oundvikligen blommar ut i en syskonskara (De är fyra. Nu vet ni det) är mycket hårdare nu än när de bodde med pappan hemma. De använder inte så lite råa uttryck när de är arga eller missnöjda, några av dem kan störa till och med mina härdade öron.

Vid ett tillfälle gjorde ett av barnen en dum grej mot ett syskon och fick en tillsägelse av pappan. Det förorättade syskonet blev alldeles till sig av saken.
-Ska h*n inte få ett straff, fick vi höra. -H*n måste få ett straff
Det räckte inte med en tillsägelse, pappans normala åtgärd i lägen som detta. Det förorättade barnet förutsatte att förorättaren skulle få en bestraffning för det utförda. Det där kommer inte från vare sig pappan eller oss. Återstår en: Mamman.

Vi vet att Hon far fram med ryck och tag (och ett och annat slag, men det verkar inte vara så vanligt längre), liksom utfall med rop, skrik och hårda ord som 'Ungjävlar' mot barnen. Nu vet vi också att hon kör med regelrätta bestraffningar för olika förseelser.

Yppandeförbudsreflexen igen
Vilken typ av bestraffning, eller vad de straffas med hemma för olika förseelser gick inte att utröna. Barnen teg om saken. Molteg.

Förr eller senare lär det nog framkomma vilka bestraffningar Hon kör med. Barnens tystnad är inte hundraprocentig och de försäger sig emellanåt, som den här gången till exempel.

Till dess kan vi bara hoppas att Hon inte använder rottingen på sina barn

4 kommentarer:

Trötta Mamman sa...

Ryser av obehag när jag läser barnens utbristande - det är bara på att hoppas att barnen får vara hos sin pappa mer och mer.
Varje helg blir ju faktiskt halvtid, så hon är farligt nära att mista underhåll och bostadsbidrag, och en del från soc om hon f´år därifrån...

Plastfarfar sa...

Vi håller med, Tröttis. Annars tror jag faktiskt inte att Hon har tänkt igenom konsekvenserna av den nuvarande ordningen ordentligt.

Ormen sa...

Jag vill gråta....

Plastfarfar sa...

...och då ska du veta att saker och ting är bättre nu än för bara månader sen, Ormen.