12 november 2006

Som sagt var...

Jag har ju spekulerat i att Hon nu medvetet saboterar pappans möjlighet att få träffa sina barn. Det är ganska lätt gjort i och med att Tingsrätten har föranstaltat om att en kontaktperson skall närvara. Underkänn varje kontaktperson, så är saken biff.

Träffarna drog igång i somras och har gått så bra att de tre olika kontaktpersonerna som har varit inblandade anser att deras närvaro är överflödig. Alla tre har nu dragit sig ur verksamheten med familjen i fråga. Alla tre har kontaktat pappan och berättat att han inte har med beslutet att göra. Då är det bara en kvar som kan ha med beslutet att göra...

Så här:
På torsdag ska pappan träffa en presumtiv kontaktperson inför nästa träff den helgen. I sådan här situationer måste bägge föräldrarna godkänna den nya k-personen. Nu har vi fått veta att Hon "inte har tid" förrän på torsdag.

Inte har tid! Hon är ju sjukskriven?
Visst är Hon det. Men om Hon underkänner en ny k-person mindre än två arbetsdagar före en träff, så lär Soc inte få tag på en annan före verkställighet. Lätt som en plätt. Nästa träff blir saboterad, den också.

En annan möjlighet är att Hon faktiskt inte har tid. Vi vet ju att hon fuskar med sin sjukskrivning (läs här) och jobbar ungefär som vanligt. Det vore illa. Samarbetar Soc med Försäkringskassan, förresten?

Tyvärr så tror jag att det inte blir något nästa helg heller. Hoppas bara att jag har fel.

Inga kommentarer: