24 november 2006

Förnuft tillfångataget, Julafton infaller den 23 - Och blev brev läst?

Ny kontaktperson -igen!
I går träffade barnens pappa den nya kontaktpersonen. Det är den fjärde i ordningen sedan den första träffen den femte juli i år. Att de byts ut beror på samarbetssvårigheter med Henne, har vi förstått och det bekräftade Soc, om än indirekt, igår.

Soc har även tittat i kalendrarna och sett vilken lucka det har blivit i pappans träffar med sina barn, mest på grund av deras eget slappa agerande. Den nya kontaktpersonen som först hade sagt enbart udda veckor om tillfällena, har tänkt om och det blir en träff nästa vecka.

Julafton den 23!
Vidare sattes ett träffdatum till den 23 och ett tillfälle till i mellandagarna. Detta har Hon gått med på. För barnens pappa och oss innebär detta självklart att Julafton 2006 infaller den 23 December och inget annat datum.

Brillorna
Här höll en person på att begå tjänstefel genom att försäga sig. Pappan tog upp Hennes krav på att han skulle betala glasögonen till ett av barnen och påtalade att han faktist inte har råd med detta. Underhållsbidraget tär ju på hans inte allt för starka ekonomi. Här avbröt en tjänsteman honom och sade att -Jag får ju inte prata om det här, men...

Underförstått: Barnens mamma har varit på dem också om saken, och den verkar ordnad. Huruvida Soc betalade eller bara lät Henne veta att barn- och underhållsbidrag ska räcka även till glasögon, vet vi inte


Det där var fel av mig. Informationen om glasögonen var ny för Soc. Soc-personen lindade in sig i uttalanden och motsägelser. Till saken hör måhända att den Socialsekreterare som mer eller minder äter ur handen på Henne inte deltog i mötet. En Viss Socialsekreterare, EVS, som vi kallar handurätaren eller vad det nu blir för verb av En som Blundar Med Hela Huvudet I Feministiskt Nit deltog nämligen inte i mötet.

Att Hon har mage att försöka få ut pengar både från Soc och barnens pappa för samma ändamål, vet jag iallafall...

Hade brevet effekt?
Barnens farmor och jag skrev i början av den här veckan till chefen för Socialkontoret i fråga. Där uttryckte vi vår stora oro för barnens välbefinnande psykiskt, hälsomässigt och även materiellt. (Man går bara inte i läckande sommarskor långt in i November månad)

Det viktigaste i brevet var att det äldsta barnet inte mår bra. Mamman företer alla symptom på PAS (läs i länkarna här till höger) och detta har haft störst effekt på detta barnet. Det har till och med under en träff uppgett sig vara kidnappat av pappan.

Något svar har vi inte fått, men under träffen igår framgick det att Soc ska sammanföra barnet och bägge föräldrarna med en familjeterapeut.

Det är gott nog som svar.

Inga kommentarer: