17 november 2006

Ingen träff i helgen heller -nu pga Soc

Jag kan bara formulera saken så. Soc har genom sitt saktfärdiga beteende kombinerat med närmast överdriven byråkratisk noggrannhet fördärvat pappans möjlighet att få träffa sin barn i helgen.

Av någon outgrundlig anledning har de tre kontaktpersoner som hittills medverkat vid träffarna avsagt sig den verksamheten. (Vi vet bara att barnens pappa inte har med saken att göra, eftersom de har varit noga med att berätta detta för honom) Nåväl:

Den person på Soc som har hand om kontaktpersoner och träffar lyckades till slut få fram ett nytt namn inför helgens schemalagda träff. Reglerna säger att bägge föräldrarna skall godkänna k-personen och Hon hade till min förvåning hade redan gjort detta, så då var det väl bara för pappan att godkänna så var det klart?

Icke
Bestämmelserna säger tydligen att en ny kontakperson ska träffa barnen en eller två gånger före en träff. Igår, när detta utspelade sig, var det torsdag. Idag är det fredag och träffen är (var) planerad till i morgon lördag.

Kontaktpersonen har ingen möjlighet att träffa barnen förrän i nästa vecka, vilket då omöjliggjör en träff i helgen.

Allt är korrekt och enligt regelverket. Pappan är blåst på ännu en träff med sin barn, och Hon myser förmodligen åt detta.

Vad jag frågar mig är om Vederbörande på Soc har fått sin anställning korrekt och enligt regelverket. Den mänskan har nämligen agerat med en närmast sömngångaraktig senfärdighet och kan möjligen stava till ordet 'initiativ'. Sen verkar det vara stopp.

Läs bakåt i handlingen, så ser ni vad jag menar. När den första av de förra kontaktpersonerna sade av sig uppdraget gjorde Vederbörande på Soc exakt ingenting. Det var pappan som sprang på saken när han skulle planera en träff.

Kompetensbrist eller konspiration?
Det går att spekulera åt bägge hållen. Men att Vederbörande på Soc på något sätt skulle vara i maskopi med Henne betraktar jag som långsökt.

Vi har nog bara drabbats av en kompetens- och handlingsfattig byråkrat som inte kan tänka längre än till fikaautomaten.

Trist.

Inga kommentarer: