19 november 2006

Räcker verkligen bidragen inte till?

Hon har ensam vårdnaden av barnen till dess att vårdnadsdomen kommer, i bästa fall före jul. Detta innebär att Hon får barnbidragen, och vårdnadsbidrag från barnens pappa. Till detta kommer ett bostadsbidrag och faktum att hon helt klart arbetar trots att hon uppbär full sjukpenning (ja, Hon är anmäld).

Vi har skissat på den familjens utgifter och inkomster (förutom Hennes arbete) och konstaterat att det i och för sig inte räcker till ett liv i lyx, men väl till en normal tillvaro. Det borde till och med bli pengar över varje månad. Så detta:

Skor och glasögon.
Vi har tidigare skrivit om de trasiga skorna som inte ersätts. Detta irriterar förstås pappan som vid ett tillfälle sade till Henne att köpa nya skor till barnet. -Jag har inte råd, kom svaret. [Ett annat barn] behöver nya glasögon.

Bara det är anmärkningsvärt. Bidragen som Hon får ska gå till barnens väl och ve. Inget annat. Att låta barnet gå med trasiga skor i månader är skämmigt. Vanliga vardagsskodon kostar inga förmögenheter. Det här är vankötsel och inget annat.

SMS
Och nu har Hon mage att SMS-a barnens pappa om att han ska bidra med halva glasögonkostnaden!

Vad har Hon bidragen till. Vad gör hon med dem? Inte verkar de gå till barnen, iallafall.

Sån är Hon...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har inte läst hela bloggen, men tänktekommentera lite ang erat sista inlägg.
Jag har förstått att mamman inte riktigt verkar vara riktigt riktig i sin föräldraroll,och att hon inte köper skor och sådant till barnen, ärju inte bra.
MEN, varför gör inte pappan det då? Han skulle ju framstå i bra dager, om han var generös och bidrog till skor och glasögon, trots att mamman får bidrag. I förlägningen skulle han vinna på det, att framstå som generös, istället för att verka snål.Lite synd att låta henne få en fördel där, liksom.

Plastfarfar sa...

Pappan skulle inte framstå som generös för någon. Så här är det:

Pappan har alltid varit generös mot barnen. De har till exempel alltid varit bättre klädda än han har varit. Nu räknar mamman med att han ställer upp, som han alltid har gjort.

Inte ens tack skulle han få. Och inte skulle Hon medge för andra att pappan ställt upp ekonomiskt, heller.

Sen kommer Hon inte undan. Brillorna är beställda och klara. Låter hon bli att hämta ut dem, så blir hon till slut ändå skyldig för dem.

Hon har ju ensam vårdnad som inte bara innebär bidrag. Det innebär ju ansvar också...

Anonym sa...

Jag tänkte mest att det är synd att bjuda henne på nöjet att kunna säga till Soc att pappan inte ville hjälpa till med barnets glasögon.
Bättre då att pappan tar på sig detta och sparar kvittot, så har han svart på vitt..

Plastfarfar sa...

Vi kan inte utesluta att Hon redan har fått medel av Soc. Hon är så pass cynisk att hon utan vidare kan spela på pappans kärlek till barnen för att få en hacka därifrån också.

Men vi har en plan, som det vore dumt att berätta om här...