06 juni 2008

DomenVi hade ingen bättre flagga än den här på nationaldagen, den gamla och uttjänta flaggen från min båt. Många fina minnen har den
med sig. Nästa år blir det en bättre flagg
(Klicka för större bild)

Domen, var det
Hovrätten var tämligen kortfattad. Den höll med tingsrätten i allt. En sak brydde mig ett litet tag: I avsnittet om ersättning till ombuden fanns ordet 'tidsspillan' med. Tidsspillan? Tar dom betalt för att snacka skit eller? Nejdå. Det handlar om den tid som gick åt när Hon vägrade att infinna sig och så vackert kom undan med hjälp av en Politiskt Korrekt domare. De olika ombuden fick tillsammans 3.371:- i ersättning för att de väntade på en som till slut vägrade att infinna sig. Detta av våra skattepengar. Vad hovrättens domares och funktionärers tidsspillan kostade, framgår inte.

Hovrätten finner inte skäl att göra någon annan bedömning än den tingsrätten har gjort vare sig i fråga om skuld eller skadestånd. Tingsrättens domar ska därför i de delarna stå fast
That's it folks. Mamman hade krävt ett hårdare fängelsestraff, men det avslogs. Rätten var enig. Nämndemännen, en man och en kvinna, var från (m) respektive (v). Härav kan iaf jag inte dra några slutsatser.

Fotboja?
Pappan är dömd, förutom till tre månaders fängelse, att erlägga skadestånd till Henne och de två äldsta barnen. Vad gäller fängelse, så fullkomligt tigger dompapperen om att han ska be om att få elektronisk boja och inte just fängelse. Det är billigare för samhället och, som vi vet, så är långt ifrån alla dömda förhärdade våldsmän som anfaller sina anhöriga.

Skadestånden
Den dag domen vinner laga kraft, kan den som har rätt att få skadestånd gå direkt till Kronofogden med sitt krav, utan att först kontakta den 'skyldige'. Fogden kommer då att kontakta den dömde och delge kravet. (Lita på att Hon kommer att göra det)

Den dömde kan, å sin sida, kontakta Brottsoffermyndigheten för en 'frivillig inbetalning' av beloppet. Då hamnar vederbörande inte i fogdens indrivningsregister.

Pappan kommer att göra en 'frivillig inbetalning'. Till skillnad från Henne, är han noga med att betala alla skulder, hur orättmäktiga de än må vara.

Och frågan är om de två äldsta barnen som vittnade mot sin egen pappa, som de ändå så gärna vill vara med, någonsin ser de sju tusen var de är tilldömda.

Vi som känner Henne har våra aningar.

7 kommentarer:

Mellan Vassen Och Land sa...

Jag satte här och plågade mina stackars grå hur pappan skulle kunna agera för att dra Henne vid näsan på de här pengarna. Problemet är ju att hon är enskild vårdnadshavare så pappan kan ju inte sätta in pengar på konton han själv öppnar åt barnen. Han kan inte heller disponera pengarna hos länstyrelsen eftersom Hon då som vårdnadshavare då kan casha ut dem lika snabbt som jag skriver kulsprutemekanismsäkring.

Men om pappan betalar ut skadeståndet i kontanter i Notarius Publicus närvaro? Detta torde vara fullt juridiskt möjligt.
Och när pengarana är utbetalade och pappren underskrivna och stämplade kan den stora köpfesten börja! Barnen kan köpa nya kläder, flera uppsättningar, de kan köpa den där favorit cd:n, DVD:n, dataspelet, TV-spelet, ny MP3-spelare kanske? Och alla kvitton sparas för varje barn för redovisning till modern.
Och vad kan modern göra åt det, pappan har erlagt pengarna enligt dom och barnen har valt att handla för dem...

http://www.ab.lst.se/templates/InformationPage____2515.asp

Plastfarfar sa...

Min tanke är att vi öppnar persnliga konton för barnen i fråga,Tycko. Där erlägger pappan skadestånden. Men vi vet ju inte hur det hela kommer att hanteras när det kommer till betalning.

Ett av barnen har redan blivit snuvat på belopp i tresiffriga tal av Henne, har vi anledning att förmoda.

Då är det viktigt att barnen dels får veta att de har ett skadestånd och dels att belopet finns där-och-där.

En gammeldags bankbok vore inte helt fel.

stina sa...

Om hon är ensam vårdnadshavare styr hon ändå över barnens pengar. Hon kommer säkert att göra av med dem! Jag fattar inte hur hon kan sova gott på nätterna?

Ullah sa...

Om nu inte dessa barn kan få ha också sin pappa som vårdnadshavare (absurt att de inte har det, naturligtvis), borde de åtminstone vara skyddade av en överförmyndare som kontrollerar deras tillgångar, sådär som jag har för mig föräldralösa barn har.

Plastfarfar sa...

Tyärr är det nog som Stina skriver. Mamman gör vad hon vill med barnens pengar. (ett halvår före skilsmässan tömde Hon deras sparkonton, och har faktiskt skällt på pappan för att han inte har satt in pengar där sedan dess)

Men vi vill alltså att barnen ska veta att det finns pengar med deras namn på, om man säger.

Det här med ö-förmyndare kommer väl bara in om ingen förälder har vårdnaden, Ulla?

Ullah sa...

Min bästa vän är ensam vårdnadshavare för sin dotter sedan pappan dött. Överförmyndaren bevakar dotterns tillgångar, så har jag fattat det.

Plastfarfar sa...

Tack för den infon, Ulla. Vi får kolla upp det hela.