30 juni 2008

Back to work

I dag börjar pappan arbeta igen efter sommarens enda ledighet. Två veckor skulle han ha varit med sina barn, men mamman satte P för detta, inklusive en helg som han faktiskt hade umgängesrätt. Detta kallas umgängessabotage, men den juridiskt kanske inte alla gånger så väl bevandrade mamman påstår faktiskt att det är Soc' beslut att stoppa umgänget med pappan. Ljuger gör Hon också: Det pågår ingen 'snabbutredning' på Soc om pappan och vidare träffar med barnen. (Läs bakåt några inlägg för detaljer)

Vad håller hon på med egentligen?
Barnens Farmor är benägen att tro att det är ekonomi i botten. Mamman får ju till en del sina bidrag nedskrivna i proportion till pappans umgänge med barnen. Själv tror jag mer på att det är ett lite riskabelt sätt för Henne att sätta press på Soc om att få en kontaktfamilj som skulle lasta av henne helger och kanske till och med veckovis. De som har hand om sådant på Soc har faktiskt kontaktat pappan. Då fick de veta hur ofta han egentligen hade barnen. Detta har rimligen påverkat deras bedömning. (Vi vet också att ett av barnen klart har motsagt sig k-familj, och att det yngsta är med på saken om 'det är på landet och det finns djur där'. Vad de två andra tycker, vet vi inte). Vidare i mitt resonemang:

Nu kan mamman säga att pappan inte alls träffar barnen och att behovet av k-familj nu är prekärt. Hon är kapabel till sådana resonemang. Om hon är kapabel att förstå att kontaktfamiljer inte växer på trän hos oss heller, vet jag inte.

Kontakt!
I går, sista semesterdagen, fick pappan kontakt med ett av barnen på telefon. H*n var väldigt diffus och motsägelsefull om var h*n befann sig, så pappan gav upp att ens försöka få klarhet. Vi vet ialla fall att de har varit bortresta veckan efter midsommar.

Via en SMS-dialog vet vi också att mamman har läst det mail som jag skickade till henne, och att hon inte har för avsikt att svara. I dag träffar hon nämligen en av sina hemmahosare socionomer på Soc som får ta beslutet om pappan ska få träffa sina barn i helgen enligt tingsrättens umgängesdom.

Den hemmahosare socionom på Soc som 'beslutar' (ger henne rådet, alltså) att genomföra umgängessabotage borde väl ändå inte finnas?

Då blir det fler än Henne som vi drar inför tinget, eller JO.

6 kommentarer:

Ullah sa...

Jag tror på farmoderns teori. Det verkar inte spela någon roll för mamman var barnen är, bara hon får pengar och slipper ta hand om dem.
Vad jag tycker är så konstigt är att hon av myndigheterna tillåts agera som hon gör.

Plastfarfar sa...

Samtidigt får hon ju inte den avlastning som pappans umgänge inneburit, Ulla. Och Soc lär nog inte uppskatta hur hon har citerat dem, men Hennes framfart lärt fortgå.

Kvinnokortet är det som gäller. Då kommer man tydligen långt.

Mie sa...

Om hemmahosare är från soc. så ska denna person uppmuntra mamman att barnen får träffa båda sina föräldrar, eftersom det är viktigt att barnen har kontakt med sin pappa.

Jag anser även att soc begår tjänstefel om de godkänner att ge mamman k-person, eftersom pappan, som jag förstår, mer än gärna har sina barn hos sig.
Så det borde ju vara bättre att flytta över boendet till fadern ;) Så behöver mamman inte bry sig om att ta hand om barnen.

Tror också på farmoderns teori, att det är pengarna som mamman är ute efter.

Det är iaf så för sambons barns mamma, hon är ute efter att kunna pumpa ur barnens fader (min sambon)så mycket pengar som hon kan, hon har även gått till rätten för att få mer än FKs underhållsbidrag.

Plastfarfar sa...

Jag börjar känna mig nedröstad, Mie. Men, som påpekats i andra kommentatrådar, så handlar det inte om astronomiska belopp för mammans del.

Hur mycket väger pengar gentemot att behöva stå ut med sina barn veckor i sträck? En hel del, tydligen.

Ullah sa...

Kan det inte också vara så att hon börjar känna att barnen trivs lite väl bra hos pappan? Det kanske blir ännu mer konflikter hemma hos henne när barnen har varit hos pappan, fått träffa er och se att man kan leva på ett annat sätt.

Plastfarfar sa...

Jag har tänkt i sådana banor, Ulla. Barnen tar ju med sig vissa (o)later från mammans hem när de är med pappan, så en del kan ju gå åt andra hållet också.

Å andra sidan pratar barnen aldrig om mamman när de är med pappan, så det bör nog vara likadant när de är hos henne.

Kort sagt: Jag vet inte ;-)