04 juni 2008

Dagarna med Rigmor

När mamman var bortrest nästan en vecka, hade barnen en innboende barnvakt som har varit med förut. Rigmor kallar vi henne, och hon har varit bra vad vi har förstått. Hon inte bara bringade lite ordning i kaoset, hon tog också ofta ut barnen på olika aktiviteter.

Inte den här gången. De gjorde inte en enda sak. Barnen var i skolan och sedan hemma hela tiden, inklusive helgen. Rigmor pratade om att åka och bada, men eftersom hon hade glömt att ta med baddräkten så blev det inget. Hon skickade iväg de två äldsta, men det ena hade ingen lust så det rann ut i sanden. Det andra ville inte åka ensam och hittade ingen kompis som var kvar i stan.

Ett par av ungarna ringde några gånger till pappan och ville vara med honom i stället, men det gick ju inte. Han jobbade för fullt både i helgen och dagarna runt.

Deprimerande.

Varför Rigmor var så passiv den här gången vet vi inte. Men det går att spekulera i att hon dels hade alla fyra för första gången och dels så handlade det om nästan en vecka den här gången. Ett helt annat lass än tidigare.

I helgen blir det bättre. Då är barnen nämligen med pappan.

Diskarna?
Överskrivningsarbetet fortgår. I skrivande stund har det rullat i nästan 44 timmar och är klart till styvt 53% med en CPU-last på just nu 269%(!). Ibland klonkar det till om den ena hårddisken. Det låter lite som en diskettstation om den. Men allt fungerar än så länge. Programmet meddelar inga misstag.

He he.

Inga kommentarer: