27 juni 2008

Ett mail

Pappans två semesterveckor den här sommaren är snart över. Han hade planerat massor med saker med de barn, två och två, som han skulle ha haft enligt överenskommelsen med Henne. Därav blev intet.

Mamman svarar inte på vare sig SMS eller mail. Barnens telefoner verkar avstängda; "Abbonnenten kan ej nås".

De senaste dagarna har det varit ganska rörigt med besked fram och tillbaka, så jag sopar rent med ett mail som jag skickade till Henne, kopia släktingen som förmodades agera mellanhand, i kväll:

Hej

Att du sviker en överenskommelse om att [Barnens pappa] ska träffa sina barn är väl i linje med alla dina svek, så det är inget att haka upp sig på. Nu är det emellertid så att du har frånhållit honom en träffhelg enligt Tingsrättens förordnande. Då blir det allvar:

Du har gjort dig skyldig till umgängessabotage, vilket kan leda till vite upp till 100.000:-

Vi har kontrollerat dina påståenden om Socialförvaltningen och konstaterat att de inte har någon som helst rätt att besluta om [Pappans] umgänge med barnen, vilket du har påstått. Sådant kan bara Tingsrätten besluta. Vidare:

Ditt påstående att en utredning pågår är helt igenom felaktigt. Socialförvaltningen har ingen pågående utredning när det gäller dina påsåtenden om [Papan] och [Barnet]. (Varför ska de andra barnen straffas för detta, kan man också undra)

Blir det fler sabotage av Pappans rätt att få träffa sina barn, som du dessutom vet att de vill vara med sin pappa, så ser jag ingen annan råd än att vidta de åtgärder som finns när det gäller umgängessabotage.

mvh
/[Jag]
Upprinnelsen till Henne nuvarande agerande står att läsa om här. Vi tror att allt bottnar i pengar; Hon får nedskrivet bidrag i nivå med pappans umgänge, vilket inte har varit så litet. Hittills.

5 kommentarer:

Ullah sa...

Vad sorgligt att få läsa detta.

stina sa...

Jag om någon vet hur det är med inställt sommarumgänge. Vi vuxna kanske ändå pratar med andra runt omkring oss, men våra barn, de tiger och lider...

Plastfarfar sa...

Det är deppigt värre, ska ni veta. Sommaren känns som över när den knappt hade börjat.

Anonym sa...

Tycker ni omgående skall rapportera detta till domstol!
De kan där verkställa domen och även lägga vite på mamman.

//En pappa

Plastfarfar sa...

Vi vet, pappa. Men domstolarna 'behöver' mer än ett tillfälle för att agera.