01 juli 2008

"Mamma bestämmer"

Pappan träffade två av barnen i en park efter jobbet idag. De blev överlyckliga och ville förstås hemskt gärna vara med honom igen, men det är ju

Mamma som bestämmer
Den bestämmande mamman i fråga dök också upp, liksom hennes personliga handläggare på Soc. (Hmm. Kanske det ändå var Hennes Hemmahosare som vallade henne och två av barnen i parken?) Mamman lade ut vad pappan kallar en 'ordmatta', ur vilken man vanligen kan ta till sig en fjärdedel eller så. Det pinsamma var ända att Hon inte brydde sig det minsta om att alla omkringvarande hörde allt hon sade och påstod.

Mamman lade ut texten om det företag som tydligen på kommunens uppdrag är hennes familjerådgivare (och som aldrig har kontaktat pappan) och att 'allt kommer att komma fram' den vägen. Det hoppas jag verkligen, med tanke på hur hon far fram mot barnen.

Det mesta var annars känt, som till exempel att Soc 'har bestämt' att pappan inte längre får umgås med barnen.

Där hade Socpersonen, jag har faktiskt svårt att avgöra om det är en hemmahosare eller en tjänsteman (vad kallar man egentligen en tjänsteman som beter sig som en hemmahosare/personlig assistent?), avvikande åsikt. Förstås inte så att Hon hörde saken, meddelade S-personen att ingen utredning pågår och att de definitivt inte har rätt att bestämma om pappan umgänge med barnen. Sen slog h*n knut på sig själv:

Polisanmäld eller inte polisanmäld, det är frågan
S-personen mumlade något om en 'polisanmälan finns', men inte vem som står bakom eller vad det handlar om. Här måste vederbörande ha kommit ihåg något som borde sitta i märgen: Klientdiskretionen, men det var för sent. P-ordet var ute, men pappan fick inget mer ur den ung* strebern. Han tackade i alla fall för upplysningen och berättade att han inte hade hört något i saken. Strebern tystnade och fick sedan något annat att tänka på.

Det mest bisarra
Och tänk på att alla omkringstående hörde Hennes utläggning om detta: Om mamman tillåter pappan att ha barnen i helgen, så kommer Soc att polisanmäla henne för detta. Vi tar det en gång till:

Om mamman tillåter pappan att ha barnen i helgen, så kommer Soc att polisanmäla henne för detta

Soc polisanmäler inte. Det borde Hon veta. Soc omhändertar i akuta situationer. Det är deras enda maktmedel.

Feghet
Det är inget nytt för mig, som har känt Henne några år, men hennes feghet börjar i mina ögon anta monumentala proportioner. Att ljuga ihop befälsrätt hos Soc och familjerådgivningsföretaget (700:- per timme plus moms) för att slippa ta ansvar för sina beslut, är inget annat än ynkedom.

Att Soc och f-företaget inte gör fullständigt klart för henne vad som gäller är också ynkedom.

Hallå! Finns det nån ingen jävel med ryggrad i den här stan?

Inga kommentarer: