28 januari 2008

Vad hjälper det mot alla ingrodda fördomar?

Inte ett skvatt. Barnens pappa har regelelmässigt behandlats illa av alla inblandade instanser som utgår ifrån att han är en alkololiserad våldsverkare när det faktiskt är mamman som är närmare den beskrivningen.

Soc vet om Hennes bristande nykterhet, de har fått rapporter (från utomstående!) om att hon slår barnen, de har läst en skrämmande vårdnadsutredning och de gör inte ett dugg förutom att bistå rekommendera tingsrätten till att ge henne hela vårdnaden och sedan väldiga stödinsatser. Då hjälper nog BBIC föga.

????
BBIC är namnet på ett projekt som ska leda till ett nytt utredningssysytem som DN/Alltombarn.se berättar om i dag. Med detta infört kommer alla socialtjänster att göra utredningar om utsatta barn på samma sätt. Det låter väl bra.

Men när ingrodda fördomar, ett diffust manshat och rädlsan för att inte vara Politiskt Korrekt är det som egentligen styr, då hjälper nog inget regelverk i världen.

Lär våra Socialtjänstemän att vara förutsättningslösa i stället!

En teknisk varning:
Alltombarn.se är en mycket krävande sajt som är en plåga att läsa till och med om man har bredband. Kanske dom skulle skaffa sig det ;-)

4 kommentarer:

Mummel sa...

Problem: en människa med den typ av störning Hon verkar ha är OTROLIGT manipulativ. Övertygande.
För att hon faktiskt tror att det hon säger är sant.
De har sin egen verklighet, och väljer bort det i omgivningen som inte passar in i den.

Det krävs lång tids ganska nära samvaro (eller åtminstone samma handläggare som kan följa processen) för att genomskåda.

Jag var nära att mista hela mitt liv när min borderline-dotter av nån anledning beslutade sej för att gå in i "rollen" ensam, oförstådd, misshandlad... Mina söner stod förstås på spel, också.

Gudskelov var det en erfaren och utbildad socare som fick hand om ärendet...

Det är ofta inte ens för att medvetet göra illa. Det är bara det att de förutsätter att de har rätt till det de vill ha...

Plastfarfar sa...

Hon är manipulativ och överygande, Mummel. Jag har skrivit några gånger att hon alltid vinner första ronden, för det gör sådana människor.

Sen kan det bli värre. Hon har t.ex svårt att behålla vänner och vi tror oss veta att hon har 'slitit ut' en medarbetare på Soc, och kanske sin första jurist också.

Ingen av dessa två verkar vara kvar i bilden.

Mummel sa...

Googla borderline personlighetsstörning. BPS. Och förundras över den exakta beskrivningen.

Bli sen skiträdd då du läser vad barn till människor med den störniingen får utstå.

Det är, bokstavligt talat, ofta en fråga om liv eller död. För barnen.

Plastfarfar sa...

Jag har redan tittat lite på saken, Mummel. Utan att vara vare sig expert eller känna Henne nära (hon höll ett rejält avstånd till oss när familjen var hel) , så tror jag ändå att hon inte är borderline fullt ut. Läs mer om saken på Wikipedia.

...men det är inte utan anledning som vi har en länk om hur man känner igen en psykopat i högermarginalen.