05 januari 2008

Hon värmer upp

–inför rättegången i hovrätten. Det står klart efter de senaste tiraderna. Hur ska man annars förklara att Hon har berättat för de nya handläggarna av hennes ärende på Soc att barnens pappa är 'patologiskt våldsam'? Eller att Barnens Farmor och jag 'skrämmer barnen' genom att prata om pappan när han inte hör på? Eller att 'alla (fyra) barnen är rädda' för mig och Barnens Farmor?
[Källa: Henne, faktiskt. Hon kan spilla rätt mycket information i vissa sinnesstämningar]

Vafalls?
Tongångarna känns igen från tiden efter det skyddade boendet 2006. (Bläddra själva i arkiven på bloggen. Jag klarar faktiskt inte av att leta fram relevanta länkar. För mycket av det onda kommer tillbaka) Då gällde det att måla upp pappan som ett alkoholiserat monster inför misshandelsrättegången. Hon fick då Soc på sin sida, men relationerna med de handläggarna har avtagit, inte bara i spåren efter en omorganistaion. Jag tror att hon kom på kant med de första handläggarna när de inte gjorde vad hon krävde. Nåväl:

Nu har Hon två oskrivna blad på Soc att fylla med sin utläggningar. Om de köper Hennes snack vet jag förstås inte, men förnuftet säger att de nya på Soc pratar med folk som tidigare har haft med Henne att göra. Hoppas jag.

Lämnar man verkligen sina barn till en 'patologiskt våldsam' exmake?
Jäpp. Hon gör det, i alla fall. Tingsrättens förlikningsdom säger att pappan har umgängesrätt med barnen varannan helg.

Sedan domen kom har pappan haft barnen varje helg och lite till, faktiskt. Nu senast bokade Hon in dem hos pappan utan att ens fråga först. Tror ni att Hon har berättat detta för Soc? Inte jag.

Min gissning är att Hon säger saker som går ut på att hon motvilligt släpper barnen varannan helg för att hon måste, och att hon då sitter med hjärtat i halsgropen hela helgen till dess att barnen är hemma hos sin älskade moder igen. Med skräckhistorier om pappan, mig och Barnens Farmor.

Sån är Hon

4 kommentarer:

Ullah sa...

Om jag inte ogillade svordomar skulle jag säga fy f-n om hennes ljug.

Plastfarfar sa...

Just do it, Ulla. Det har vi

Tycko Tryck sa...

Skulle pappan vara "patologiskt våldsam" så hade det onekligen renderat en friande dom eftersom det då varit frågan om sjukdom som utlöst de sk. våldsamheterna. Tingsrätten har med en fällande dom bedrivit en rent justitiemord!
Det märks säkert att det är med viss sarkasm jag tolkar Hennes uttalande?

Att spekulera i vad hovrätten kommer att döma, friande eller fällande dom, är i det här läget så vanskligt att det tänker jag inte ge mig på.
Dock kan man spekulera i vad en fällande respektive friande dom kan komma att få för konsekvenser.

Vid en fällande dom kommer det som märks och hörs mest vara Henne flängandes runt på byn hojtandes "Vad var det jag sade!".
Vad som inte hörs och syns så mycket men som kommer att vara jobbigast är hur det barn som utpekas som misshandelsoffer kommer att reagera. Om det varit fråga om en riggad anmälan med ett manipulerat barn som målsägare kommer barnet i fråga att vara väl medveten om att dennes pappa blivit straffad för något han inte gjort. Frågan är ju hur barnet skall hantera det?

En friande dom får ju den direkta konsekvensen att pappan kan gå vidare med sitt och barnens liv, inklusive det barn misshandeln gäller. Frågan är dock vilka negativa följder det kan få. Av egen erfarenhet och efter att ha läst i bloggen om hennes nycker kan svaret bli vad som helst.

Jag tror i det här läget att en fällande dom är synnerligen viktig för Henne. Inte för att hon ens själv anser barnet misshandlat utan att målsägarna tilldöms ett skadestånd. Ett skadestånd som naturligtvis till fullo kommer henne till godo, även det gällande barnen...

Märk väl, jag skrev "om det varit frågan om" här ovan. Jag vet ju helt enkelt inte. Jag tvivlar starkt på att pappan är skyldig men som sagt, jag vet inte det.

Plastfarfar sa...

Jag vet inte om hovrätterna är lika Politiskt Korrekta och 'trendkänsliga' som tingsrätterna, Tycko. Men det viktigaste för Henne är nog faktiskt pengarna, skadeståndet som t-rätten utdömde.

Man kan också undra om Hon har tänkt på vem som tar hand om barnen åt henne på helgerna om pappan får fängelse eller fotboja.

Det 'misshandlade' barnet är det äldsta, det som i början kunde avstå från träffarna med pappan (tills hon tvingade det ut ur hemmet!) Det var länge sen vi såg spår av PAS där. Nu verkar mamman fokusera på ett annat barn när det gäller PAS-andet.