11 januari 2008

Huvudlöss

Mamman ringde upp pappan härom dagen och berättade att alla hade fått huvudlöss hemma hos Henne. Hon själv är den som är värst angripen. (Ho ho) Det är lätt att koppla detta till de sanitära omständigheterna i Hennes hem, men det är faktiskt inte så. Alla kan få det.

Hon har inhandlat en luskam och en spray som ska vara effektiv mot de små rackarna genom att helt enkelt täppa till andningsvägarna för dem.

Tro nu inte att Hon ringde pappan i någon slags välmening, eftersom han mycket väl kan ha fått det förra helgen (Vi med, för den delen) Nejdå. Det var för att han skulle inhandla kam och preparat själv och fortsätta behandlingen nu under helgen, då han ska ha barnen igen. Att skicka med grejorna är inte att tänka på.

Springmasken
I helgen ska pappan också göra steg två i behandlingen av den springmask som det yngsta barnet fick före jul. De utvecklade maskarna dör direkt av medlet, men de ägg som finns kvar måste kläcka innan man tar en omgång till, vilket är nu. (Då skickade han med preparatet när barnen återlämnades)

Masken var långt utvecklad när pappan upptäckte angreppet. Mycket riktigt har det, via syskonen, framkommit att mamman såg det långt tidigare men inte gjort något.

En tröst är i alla fall att masken inte har spritt sig till de andra barnen. Vad vi vet.

2 kommentarer:

Monica sa...

http://www.lusfri.nu/ här är värdens bästa kam , finns också i hälsokosten.
Hon verkar inte riktigt klok, blir så arg när jag läser din blogg.
Lycka till ;)

Plastfarfar sa...

Tack, Monica. Jag håller med dig. Inte sällan är jag arg när jag skriver här.

Annars verkar det som om lusangreppet är avvärjt, vad vi kunde konstatera i dag.