12 november 2007

Fars Dag

Pappan hade, som vanligt den här hösten, barnen i helgen. Vad mamman än håller på med, så är det inte umgängessabotage. Tvärtom, pappan får gärna ha barnen så mycket han vill, och mer ändå. Bara Hon får bidragen, förstås. En helg framöver skulle han vara utan barnen, men detta ändrade Hon raskt på eftersom hon har arrangerat någon privat (kommersiell?) aktivitet då. Nåväl:

Fars dag
Barnen uppvaktade sin pappa med teckningar, en present eller två samt kaffe 'på sängen' igår. Det var till och med så att Barnens Farmor avkrävdes en present åt pappan när vi var förbi och morsade. Det fick han.

Loppis till glädje och nytta
Det var en loppmarknad granngårds i lördags. Pappan gillar sånt. Bra på att pruta redan låga priser är han också, så det blev en del fynd. Lite tvåkronorsgrejor till barnen och sen det som verkligen behövdes: Varma kläder.

Mamman har märkligt svårt för det här med kalla årstider. Barnen får inte med sig tillräckligt när de kommer till pappan, så det har varit både kallt och blött emellanåt. Nu kan de klä sig varmare (och renare! Ett par jackor var nästan grå av smuts) när de är med honom.

2 kommentarer:

Ullah sa...

Mamman kanske skulle föredra att barnen bodde hos pappan jämt, medan hon fick alla bidragen? Men det verkar i alla fall bra för far och barn att de kan träffas så mycket nu.

Plastfarfar sa...

Det där är en elak tanke jag bär på, Ulla. Men det vore ju inte Politiskt Korrekt ;-)

Annars har du rätt. Barnen verkar numera må bättre, men inte bra för den skull.