24 november 2007

Det yngsta barnet -och en pusselbit till

Jag har skrivit om det yngsta barnet på sistone. Det är det som just nu verkar ha det svårt hemma och hellre är hos pappan än med de andra hemma hos Henne. Förra helgen blev det t.o.m jobbigt att ta hem barnet.

I veckan som var, hade pappan sitt yngsta hemma hos sig i två nätter. Det var bara de två, och de hade det J-Ä-T-T-E-M-Y-S-I-G-T tillsammans på kvällarna. Men riktigt vad det är som är så jobbigt har vi inte fått klart för oss. Ingen vill stressa barnen med förhör, eller ens frågor, om missförhållandena där hemma med Henne. Och h*n sade inte mycket om livet med Henne. H*n vet vad som gäller.

Barnen lever ju med ett yppandeförbud om förhållandena i Hennes hem. Vad som drabbar den som spiller information vet vi förstås inte, men att förbudet har verkan vet vi. De tiger som muren när snacket börjar närma sig hemförhållandena.

En pusselbit till
Det här är inte baserat på en enstaka utsaga eller felsägning. Jag själv reagerade redan för någon vecka sen hemma hos pappan när ett barn pratade matlagning, och andra har fyllt på med information som var för sig inte är kontroversiell. I klassisk underrättelsestil har vi lagt ihop informationen och kommit fram till detta:

Barnen lagar allt oftare maten själva. Annars blir det inget. Vill de ha varm mat, så får de vackert tota ihop något. Alternativet är smörgåsraider i kylskåpet. Sagda kylskåp fylls för övrigt på av det äldsta barnet, som är den som går och handlar åt dem.

Sån är Hon

Inga kommentarer: